Στην αρχή της νέας χρονιάς

3
2456
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Νέο έτος! Καινούργια αρχή!“ευλόγησον τον στέφανον του ενιαυτού τηςχρηστότητός Σου!”

______

Πανάγαθε Κύριε…

Συ που μας χάρισες τόσα έτη ζωής μέχρι σήμερα και μας αξιώνεις να εισέλθουμε και πάλι σε νέο έτος, Σε παρακαλούμε, μη λάβεις υπόψη σου την αδιαφορία και αμέλεια που δείξαμε μέχρι τώρα.

Εάν μας κρίνεις σύμφωνα με τη ραθυμία και αδιαφορία μας, ασφαλώς μας περιμένει η δίκαιη καταδικαστική σου απόφαση.

Αλλ’ όχι, φιλάνθρωπε Κύριε. Η αγαθότητά σου μας παρέχει νέες ευκαιρίες, ώστε εκείνο που δεν κάναμε μέχρι σήμερα να το κάνουμε από τώρα και στο εξής.

Σε παρακαλούμε, ευλόγησε τις προσπάθειές μας.

Ενίσχυσε την αδύνατη θέλησή μας.

Βοήθησέ μας με όσους τρόπους Συ γνωρίζεις, ώστε και κατά το έτος αυτό και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας να εξαγοράζουμε τον καιρό και να χρησιμοποιούμε την επίγεια ζωή μας όπως Συ θέλεις και παραγγέλλεις.

Αξίωσέ μας να παρουσιασθούμε μπροστά σου κατά την ημέρα της Κρίσεως με κέρδη πνευματικά, τα οποία θα πετύχουμε με τη χάρη σου και τη βοήθειά σου στην παρούσα ζωή, για να κληρονομήσουμε τότε, Κύριε, τα άφθαρτα αγαθά της αιωνίου σου βασιλείας.

Αμήν!

+ Αρχιμ. Χριστοφόρου Παπουτσοπούλου
από το νεανικό προσευχητάρι “Κύριε, εισάκουσον της προσευχής μου”
εκδόσεις “Ο Σωτήρ”

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους μας!! Είθε να ανοίξουμε και να κλείσουμε το 2011 με ολοκάρδια ευχαριστία και δοξολογία στον Πανάγαθο Κύριο μας.

    …Κυκλοφορεί πως για να “πάει καλά” το νέο έτος πρέπει την πρώτη μέρα του να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν και που θα θέλαμε αυτά να κατακλύζουν τις μέρες του. Ε, λοιπόν,… ήταν καταπληκτικό το σημερινό ηλιόλουστο πρωινό στην κατασκήνωση μας!! Το πιστό στη θέση του χειμώνα-καλοκαίρι καμπανάκι ηχούσε ξέφρενα επί ώρα εκφράζοντας την απερίγραπτη χαρά “όσων” απολαμβαναμε για άλλες λίγες στιγμές τη χάρη της κατασκήνωσης μας!! όλα “εγκαταλελειμένα” λόγω χειμώνα απο την ανθρώπινη παρουσία αλλά συνάμα τόσο πανέμορφα και καταπληκτικά!! τόσο απίθανα όμορφα!! επίγειος Παράδεισος!! Το “έρχου και είδε” είναι λιγοστό. Το “Έρχου και ζήσε” απαιτείται για να καταλάβει κανείς.

    Ε..και σαφώς το λουκέτο στην εξωτερική πόρτα αποτέλεσε λεπτομέρεια καθώς…το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι!!

  2. Καλή κι ευλογημένη χρονιά!!!
    Ένας χρόνος έφυγε, ένας χρόνος ήρθε! Ένας ακόμη καλπασμός προς το άπειρο! Ένα ακόμη βήμα για την αιωνιότητα! Μια ακόμη φωνή… στη σιωπή!
    Πράγματι, πόσο έντονο κυριάρχησε και αυτές τις ημέρες το κοσμικό φρόνημα, το οποίο και όπως προαναφέρθηκε, επέτασσε φωνές, φασαρίες, ξέφρενους ρυθμούς “διασκέδασης” και κυρίως, ψυχαγωγίας! Τί άγει άραγε τη ψυχή μας; Μήπως έχουμε ξεχάσει ότι η ψυχή μας είναι το κατοικητήριο Του Ενσαρκωθέντα Κυρίου μας; Και ξαναρωτάω μετά από αυτή τη μικρή παρατήρηση… τί άγει λοιπόν τη ψυχή μας; Τί τη γεμίζει; Τί τη γέμισε αυτές τις άγιες μέρες; Ήρθαμε άραγε πιο κοντά με τους διπλανούς μας; Με την οικογένειά μας; Με τους φίλους μας; Με όσους αντιπαθούμε ακόμη και γι’ αυτό δυσκολευόμαστε να συμπεριφερθούμε καλά… Με Τον Θεό;;; Πλησιάσαμε άραγε καθόλου Τον Θεό; Στο σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, συναντήσαμε καθόλου Την Παρουσία Του; Σ’αυτό το βιαστικό flash back που ίσως και εξαναγκαστικα ή και παθητικά ακόμη, κάναμε οι περισσότεροι ελπίζω, αυτές τις μέρες, συναντήσαμε κάπου Τον Θεό; Μπορεί ναι… μπορεί, όμως και, όχι…!
    Ας δούμε τη νέα χρονιά που μόλις περάσαμε το κατώφλι της, ως ένα δώρο από Τον Κύριο, όπως και είναι άλλωστε! Ως μια ακόμη ευκαιρία της απέραντης φιλανθρωπίας του, να Τον συναντήσουμε στο επόμενο… flash back μας! 😉
    Καλή κι ευλογημένη χρονιά!!! 🙂

  3. ..Ένας χρόνος μας άφησε και ένας ακόμη φορτώνεται.Ξεκινάει ένα ταξίδι στο άγνωστο.Στο άγνωστο;;όχι..δε είναι άγνωστος..Εκείνος θα γνωρίζει και το κάθε λεπτό αυτού του έτους..τι φοβάσαι;!
    Ας είναι το 2011 μια ακόμα ευκαιρία που μας δίνει ο Θεός για να βρεθούμε πιο κοντά Του,ας αγαπήσουμε φέτους τους άλλους λίγο παραπάνω απο την τελευταία φορά,ας θυσιάσουμε τον εαυτό μας-όπως Εκείνος με πληρέστερη ταπείνωση,ας ζήσουμε τη κάθε μέρα που θα μας δίνει όπως Εκείνος θέλει!!
    Καλή και ευλογημένη χρονιά..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ