Για την ιεραποστολή

1
1373
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Στην αρχή του νέου ιεραποστολικού έτους

Θεέ μου, στην ιερή διακονία μου μάθε με να ενεργώ χωρίς να βιάζομαι και να σπεύδω.

Μάθε με να συνδέω την ηρεμία με τον ενθουσιασμό, τον ζήλο με την ειρήνη, τη γλυκύτητα και τη στιβαρότητα.

Βοήθα με στην κάθε αρχή γιατί τότε νιώθω πολύ αδύναμος. Κράτα με προσεκτικό όταν εργάζομαι και ταπεινό όταν συνεργάζομαι.

Μάθε με να δακρύζω για τα λάθη μου χωρίς να πέφτω σε απόγνωση. Να ελπίζω για το καλύτερο στο μέλλον χωρίς να με αποθαρρύνουν τυχόν δυσκολίες και αντιξοότητες. Να προβλέπω τις εξελίξεις χωρίς να ανησυχώ, να είμαι έτοιμος για το κάθε τι που θα φέρει το αύριο.

Μάθε με να κερδίζω από τα σφάλματά μου χωρίς να αφήνομαι στις τύψεις. Να εκμεταλλεύομαι το χρόνο που μου δίνεις ως πολύτιμο δώρο και να τον χρησιμοποιώ για το καλό των γύρω μου, για την καλλιέργεια του αυτού μου.

Μάθε με να διακρίνω στο πρόσωπο κάθε αδελφού Εσένα τον ίδιο και να Σε διακονώ με αφοσίωση και αγάπη.

Κύριε, γίνε και εμπνευστής μου σε ό,τι σκέφτομαι, ενεργώ ή λέω. Για Σένα και με Σένα να πορεύομαι στο χρόνο που ανοίγεται εμπρός μου.

Αμήν.

Προσευχή από “Χαρούμενους Αγωνιστές”

Πριν από μια ιεραποστολική δράση

Ουράνιε Πάτερ, Σε παρακαλούμε, επικαλούμενοι τη μεγάλη Σου ευσπλαχνία και αγαθότητα, να δεχθείς αυτή την προσευχή μας. Ευδόκησε να γνωρίσει όλος ο κόσμος τη λαμπρότητα της θεότητός Σου. Να γνωρίσει ότι Συ είσαι ο αληθινός Θεός, ο Δημιουργός του σύμπαντος, ο πανάγιος και πολυεύσπλαχνος Πατέρας και έτσι να δοξασθεί το υπερύμνητο και υπεράγιο Όνομά Σου και του Μονογενούς Σου Υιού και του παναγίου και ζωοποιού Σου Πνεύματος. Εθδόκησε να έλθει η βασιλεία Σου πάνω στη γη. Να επικρατήσει σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα έθνη, με την πίστη και υπακοή στον Μονογενή Σου Υιό και έτσι να σταματήσει να υπάρχει στην ανθρωπότητα η απιστία, το ψέμα, η πλάνη, η αμαρτία και κάθε αδικία. Να επικρατήσει η αλήθεια, η δικαιοσύνη, η αγάπη και η ειρήνη.

Ευδόκησε να εκτελείται με ακρίβεια το άγιο θέλημά Σου σε όλη τη γη, όπως στον ουρανό από τους αγίους Σου αγγέλους και τα αγαθά πνεύματα.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”
του Αρχιμανδρίτου Ευσέβιου Ματθόπουλου

Μετά από μια ιεραποστολική δράση

Σε παρακαλούμε, πανάγαθε Κύριε, γι΄αυτούς που εργάζονται για τη δόξα του ονόματός Σου. Για όσους ζητούν τη σωτηρία τους. Για όλους όσους ζητούν το έλεος και τη χάρη Σου. Σε παρακαλούμε και γι΄αυτούς που μας αγαπούν και για εκείνους που μας αδίκησαν, μας πίκραναν και μας λύπησαν με οποιοδήποτε τρόπο. Σε παρακαλούμε να φανείς σπλαχνικός και να συγχωρήσεις, κατά το μέγα έλεός Σου όλους τους Χριστιανούς. Να τους φωτίζεις, να τους οδηγείς και να τους ενισχύεις στο να βαδίζουν σύμφωνα με το άγιο θέλημά Σου. Σε παρακαλούμε και για όλους, όσους βρίσκονται σε θλίψεις, ανάγκες, ασθένειες, σκλαβιά και τυραννία να τους ελευθερώσεις και να τους σώσεις. Σε παρακαλούμε να αναπαύσεις στην επουράνια Βασιλεία Σου τις ψυχές των κεκοιμημένων πνευματικών πατέρων και αδελφών, γονέων, συγγενών, ευεργετών μας και όλων των Χριστιανών, που δια μέσου των αιώνων με πίστη τέλειωσαν την εδώ ζωή τους.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”
του Αρχιμανδρίτου Ευσέβιου Ματθόπουλου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωραίο αρθρο .Πολλες φορές οταν μελετω περιοδικα θεολογικου περιεχομενου ο νους μου τριγυρνα στην Αφρικη και την Ασια οπου πολλοι αδελφοι μας εγκατελειψαν τους φιλους και συγγενείς_προκειμενου να διαδωσουν το μηνυμα της σωτηριας των ανθρωπων σε ειδωλολατρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ