Όροι χρήσης & συμμετοχής

Α. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΧΡΗΣΤΩΝ

 1. Ο ιστοχώρος δίνει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα εγγραφής, με την οποία αποκτούν ευρύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενό του, καθώς και τη δυνατότητα υποβολής απαντήσεων στα άρθρα.
 2. Κατά την εγγραφή τους οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα χαρακτηριστικό username (όνομα χρήστη) με λατινικούς χαρακτήρες. Το όνομα-ψευδώνυμο που θα προβάλλεται μετά την εγγραφή (στις απαντήσεις κ.λ.π.) μπορεί να αλλαχθεί μετά την εγγραφή και να είναι διαφορετικό του username, αρκεί να παραμένει χαρακτηριστικό του συντάκτη.
 3. Απαγορεύεται η επιλογή username ή ονόματος-ψευδωνύμου το οποίο χρησιμοποιείται ήδη από άλλο πρόσωπο, καθώς και η χρήση username ή ονόματος-ψευδωνύμου στο οποίο έχει δικαιώματα άλλο πρόσωπο χωρίς την έγκριση του προσώπου αυτού.
 4. Η διαδικασία εγγραφής στον ιστοχώρο απαιτεί την εισαγωγή και επαλήθευση μίας έγκυρης διεύθυνσης προσωπικού e-mail του χρήστη. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες οφείλουν να ενημερώνουν το προφίλ τους στον ιστοχώρο όταν χρειάζεται, ώστε να υπάρχει δηλωμένη ανά πάσα στιγμή μία έγκυρη διεύθυνση e-mail που να τους ανήκει.
 5. Απαγορεύεται η δημιουργία περισσοτέρων του ενός λογαριασμών από το ίδιο φυσικό πρόσωπο για οποιονδήποτε λόγο χωρίς συνεννόηση με τη διαχείριση του ιστοχώρου. Αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης, υπενθύμιση κωδικού γίνεται μέσα από ειδική φόρμα.
 6. Εγγεγραμμένοι χρήστες που δεν συμφωνούν με τους εκάστοτε ισχύοντες “Όρους χρήσης & συμμετοχής” μπορούν να ζητούν την απενεργοποίηση των λογαριασμών τους. Λογαριασμοί εγγεγραμμένων χρηστών που δεν συμμορφώνονται με τους εκάστοτε ισχύοντες “Όρους χρήσης & συμμετοχής” θα απενεργοποιούνται.
 7. Το άβαταρ (εικονίδιο) μέλους δεν θα πρέπει να είναι χαρακτηριστικό σήμα ή σύμβολο οποιουδήποτε πολιτικού/αθλητικού/ιδεολογικού χώρου. Επίσης, το χαρακτηριστικό εικονίδιο του μέλους δεν θα πρέπει να είναι καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβλητικό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα χρηστά ήθη.

Β. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ (ΣΧΟΛΙΑ)

 1. Η χρήση της υπηρεσίας υποβολής απαντήσεων στα άρθρα υποδηλώνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των εκάστοτε ισχυόντων “Όρων χρήσης & συμμετοχής”.
 2. Δυνατότητα υποβολής απαντήσεων έχουν οι εγγεγραμμένοι χρήστες του ιστοχώρου, οι οποίοι πρέπει να συνδέονται στο λογαριασμό τους, για να μπορούν να υποβάλλουν απαντήσεις, αλλά και οι επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να υποβάλλουν απαντήσεις απλά συμπληρώνοντας το όνομα και το e-mail τους.
 3. Οι απαντήσεις από την υποβολή τους περιέρχονται στην ιδιοκτησία του ιστοχώρου.
 4. Οι απαντήσεις χρειάζονται έγκριση πριν δημοσιευθούν. Ο ιστοχώρος διατηρεί το δικαίωμα να απορρίπτει χωρίς ειδοποίηση απαντήσεις που δεν συμμορφώνονται με τους “Όρους χρήσης & συμμετοχής”.
 5. Κάθε απάντηση εκφράζει τις απόψεις του συντάκτη της και όχι της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης.
 6. α. Οι απαντήσεις πρέπει να αναφέρονται στο άρθρο κάτω από το οποίο υποβάλλονται και να είναι αμέσως σχετικές με το θέμα που αυτό διαπραγματεύεται.
  β. Απαντήσεις-σχόλια που υποβάλλονται ως προσωπική απάντηση σε προηγούμενο σχόλιο άλλου συντάκτη και δεν έχουν ουσιαστική σχέση με το θέμα του άρθρου δεν θα δημοσιεύονται.
 7. α. Το περιεχόμενο των απαντήσεων δεν μπορεί να είναι ανήθικο, υβριστικό, προσβλητικό ή αντίθετο στη δογματική και διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αντιθέτως οι απαντήσεις πρέπει να γράφονται με σεβασμό στα πρόσωπα των άλλων συντακτών καθώς και στο χώρο που τις φιλοξενεί.
  β. Κάθε απάντηση πρέπει να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο· μονολεκτικές ή πολύ σύντομες απαντήσεις πρέπει να αποφεύγονται.
  γ. Η παράθεση συνδέσμων προς τρίτους ιστοχώρους στις απαντήσεις, ιδιαιτέρως αν η απάντηση υποβάλλεται μόνο για αυτό το σκοπό, πρέπει να αποφεύγεται, όπως και η προσπάθεια διαφήμισης. Για κάτι τέτοιο, επικοινωνήστε πρώτα με τη διαχείριση.
 8. Δεν γίνονται δεκτές απαντήσεις γραμμένες σε greeklish ή εξολοκλήρου με κεφαλαία γράμματα.
 9. Δεν επιτρέπεται ο διαδοχικός σχολιασμός στο ίδιο άρθρο με χρήση διαφορετικών ψευδωνύμων από το ίδιο φυσικό πρόσωπο (συνδεδεμένο στο μοναδικό λογαριασμό του) ή οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια εσκεμμένης παραποίησης μιας συζήτησης.
 10. Δεν επιτρέπεται η παράθεση προσωπικών δεδομένων (e-mail/ τηλεφώνων/ διευθύνσεων κ.λ.π.) στις απαντήσεις. Σε παρουσίαση εξαιρετικής ανάγκης επικοινωνίας μεταξύ κάποιων εγγεγραμμένων χρηστών πρέπει να απευθύνεστε στη διαχείριση του ιστοχώρου.
 11. Σχόλια και παρατηρήσεις προς τους συντονιστές ή/και τη διαχείριση του ιστοχώρου μπορούν να υποβάλλονται αποκλειστικά όπως περιγράφεται στη σελίδα “Επικοινωνία” και ποτέ ως απάντηση σε κάποιο άρθρο. Διαφορετικά, τα σχόλια αυτά δεν θα δημοσιεύονται και δεν θα λαμβάνονται καθόλου υπόψη.