27-28 Οκτωβρίου – Εκδρομή στην Ήπειρο σε ηρωικά και αγιασμένα χώματα

0
1417
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Στοχασμοί μετά την εκδρομή:

Υπερβολικοί, ακραίοι, εθνικιστές, συντηρητικοί. Χαρακτηρισμοί που αποδίδονται σε ανθρώπους, οι οποίοι μιλάνε για εθνικές επετείους και πατρίδα. Και πικραινόμαστε ότι σιγά σιγά όλα σβήνουν. Και εκεί… Μία εκδρομή στο Καλπάκι και στη Βόρεια Ήπειρο. Όχι μία απλή εκδρομή, αλλά μία εθνική εξόρμηση.

Η αναπαράσταση της μάχης στο Καλπάκι μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις και η σιγή των μνημάτων στους Βουλιαράτες φωνάζει τη θυσία των πολεμιστών για την ελευθερία της πατρίδας και την εμπιστοσύνη τους στον Θεό, ενισχύοντας μας ότι η γνώση της ιστορίας και η αγάπη για την πατρίδα δεν είναι ξεπερασμένες και υπερβολικές και η πίστη δεν είναι παρωχημένη. Ακόμη και η καλοκαιρία και η ηλιόλουστη μέρα της εξόρμησης, που επέτρεψε την κατάθεση στεφάνων και την απόδοση τιμών στους πεσόντες, μας έδειξε ότι Θεός στεφανώνει πάντα τους αγωνιστές του ! Αυτή η εξόρμηση ήταν μεγάλη ευκαιρία για όλες τις φοιτήτριες. Τόνωσε το ηθικό μας και αύξησε τις ελπίδες μας !
Π.Π.

Πέμπτη 27/10:

Λίμνη Ιωαννίνων – Νησάκι

 

Επίσκεψη στα θρυλικά υψώματα στο Καλπάκι και παρακολουθούμε την αναπαράσταση της Μάχης στο Καλπάκι , εκεί που το ΟΧΙ έγινε πράξη.



Παρασκευή 28/10:

Εκκλησιασμός στον Άγιο Αθανάσιο (Βουλιαράτες Β.Ηπείρου) και συμμετοχή σε εκδηλώσεις μνήμης του έπους του ’40.

 

Περιήγηση στο ηρωικό Αργυρόκαστρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ