Εμπειρίες από την επίσκεψή μας στη Θεραπευτική Κοινότητα στις Καρτερές

0
654
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Τι ωραίο που ακούγεται στα λόγια η εκδήλωση της αγάπης του χριστιανού στους αδελφούς του, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησής τους από ναρκωτικές και θανατηφόρες ουσίες; Πόσο δύσκολο όμως είναι αν το καλοσκεφτούμε να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτά τα παιδιά και να συνομιλήσουμε μαζί τους; Ένας φόβος και μία περίεργη αγωνία ζώνουν την επιλογή μας. Και όμως, όσο απλά μας παρότρυνε ο Κύριος να διακονούμε τους αρρώστους, φυλακισμένους και ταλαιπωρημένους αδελφούς μας, τόσο απλά ήταν και σε αυτήν την πράξη αγάπης μας στη θεραπευτική κοινότητα στις Καρτερές.

Αν και η βροχή ήταν καταρρακτώδης, τίποτα δεν εμπόδισε 22 άτομα να δώσουν λίγο από τον πολύτιμο φοιτητικό αλλά και εργασιακό τους χρόνο και να γνωρίσουν τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας. Μια εγκάρδια υποδοχή περίμενε όλους εμάς τη στιγμή που βγήκαμε από τα αυτοκίνητα και συναντήσαμε το προσωπικό, το οποίο μας ανέφερε κάποια από τα βασικά ιστορικά αλλά και σημερινά στοιχεία της δράσης τους.

Τα παιδιά μας είχαν ετοιμάσει διάφορα χειροποίητα γλυκίσματα και μας πρόσφεραν καφέ.  Ύστερα από μια σύντομη ομιλία του π. Μιχαήλ είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τα παιδιά, να εξερευνήσουμε το ψυχικό τους κόσμο και να γνωρίσουμε τις πλούσιες δραστηριότητες τους. Αγρόκτημα, μαγείρεμα, γυμναστήριο, γήπεδα αθλητισμού, φωτογραφία, εικαστικά και άλλες περιστασιακές εκδηλώσεις όπως ορειβασία και εκδρομές είναι μερικές από αυτές που γεμίζουν δημιουργικά το χρόνο τους.

Ας ευχηθούμε όλοι για το καλύτερο αποτέλεσμα στο μεγάλο αγώνα αυτών των αδελφών μας και ας ευχαριστούμε καθημερινά το Θεό για τις πλούσιες ευλογίες Του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ