Απο την ομιλία της κας Γαλανού

0
2073
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Μία μέρα μετά την εορτή της συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ομιλία με θέμα “Οι μεθοδείες του διαβόλου και οι ευλογίες των αγγέλων”.
Η ομιλήτρια κ. Πελαγία Γαλανού, διευθύντρια σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θεολόγος και φιλόλογος μας ανέπτυξε τις διάφορες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο διάβολος, προκειμένου να μας πείσει να απομακρυνθούμε από τον Θεό. Άλλες φορές οι επιθέσεις του είναι ήπιες και φιλικές και άλλοτε αφνιδιαστικές, άλλοτε κρύβεται πίσω από αγαπημένα μας πρόσωπα ή πίσω από διαφόρων ειδών λογισμούς και άλλοτε μας ωθεί στην αμέλεια, την αναβολή των πνευματικών μας καθηκόντων ή στην απελπισία.

Ωστόσο, αν και για τον καθένα μας βρίσκει την Αχίλλειο πτέρνα και μας ρίχνει κάτω, τόνισε η ομιλήτρια να μην φοβόμαστε γιατί έχουμε δίπλα μας τον Χριστό και κάποιους άλλους σωματοφύλακές μας, τους Αγγέλους! Μας προέτρεψε να προσευχόμαστε σ’ αυτούς κι ιδιαίτερα στον φύλακα άγγελό μας και να υμνολογούμε τον Θεό, όπως Τον υμνολογούν κι αυτοί ακατάπαυστα! Να νιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας αλλά πως είναι δίπλα μας και πως θέλουν να μας προστατεύουν κάθε στιγμή αρκεί να τους το ζητήσουμε!

Η κ. Γαλανού έκλεισε την ομιλία της με την ευχή να έχουμε από εκείνη τη στιγμή μια αγγελική ζωή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ