Ξαναγιορτάζοντας το Οικοτροφείο μας!

2
2526
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Μπορεί οι Εορταστικές Εκδηλώσεις του Οικοτροφείου μας να πέρασαν όμως μια σύντομη αναδρομή θα μας κάνει να τις ξαναζήσουμε, να ξαναγιορτάσουμε το Οικοτροφείο μας και να επαναφέρουμε στη μνήμη και στην ευχαριστήρια προσευχή μας τα όσα μας χάρισε η Αγία Μεγαλομάρτυς Αικατερίνη!

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι λαμπρότερο από την Ιερά Αγρυπνία που έγινε στο Ιερό Παρεκκλήσιο “ο Μέγας Βασίλειος” το βράδυ της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου 2011! Ευχαριστήσαμε την Αγία μας, την παρακαλέσαμε να μας χαρίζει έστω λίγη από τη θεόσταλτη σοφία της και να πρεσβεύει για μας!

Την επόμενη μέρα, ανήμερα της Γιορτής της Αγίας Αικατερίνης, το πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων περιελάμβανε την Παράκληση της Αγίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου το κλίμα ήταν ιδιαίτερο κατανυκτικό αφού ψάλαμε εμείς οι ίδιες! Μετά, ακολούθησε σύντομη δεξίωση στην τραπεζαρία του Οικοτροφείου!

Η Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 έγινε μια μέρα που λίγες μας θα ξεχάσουμε…”Για άλλη μια φορά, οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών γεμίσαμε κυριολεκτικά το αγαπημένο μας Οικοτροφείο, προκειμένου να τιμήσουμε την προστάτιδά του, Αγία Αικατερίνη.

Τη θερμή υποδοχή πλαισίωσε η προβολή “Ο Φάρος που δεν έσβησε“, που είχαν ετοιμάσει οι Οικοτρόφισσες για την ιστορία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ύστερα είχαμε την τιμή να ακούσουμε μια επίτιμη καλεσμένη μας και ιεραπόστολο εκεί, η οποία μας ενημέρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο αλλά και για τις πολλές ευλογίες του Θεού κυρίως με τις μεσιτίες του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτη Πενταπόλεως. Ακολούθησε εορταστικό δείπνο  όπου τραγουδήσαμε όλες μαζί και στο τέλος το menu περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς.

Η καθεμιά μας έφυγε κρατώντας ένα στυλό με την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης, δώρο του Οικοτροφείου, για να μας ενισχύει στους ακαδημαϊκούς μας αγώνες.”, μας διηγείται μια φοιτήτρια Π.Τ.Δ.Ε.!

Ευχή μας η Αγία να πρεσβεύει για το Οικοτροφείο μας και για κάθε μια μας και μακάρι να δίνουμε κι εμείς αντίστοιχη ομολογία πίστεως καθημερινά!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ