Μία Κυριακή στην Αθήνα!

0
1376
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…

Μετά από μια συναρπαστική κατασκήνωση στο Αθαμάνιο και ένα καλοκαίρι αρκετό για κάποιους να γεμίσουν τις μπαταρίες τους για τον Χειμώνα, που έρχεται γεμάτος Δράση, στάλθηκε μήνυμα ότι την Κυριακή 18/9/2016 θα είχαμε την πρώτη συνάντηση της χρονιάς.

Έτσι, το ξημέρωμα της Κυριακής μας βρήκε όλες στη Μητρόπολη Αθηνών, που ανακαινισμένη ξαναέλαμπε μέσα στην παλιά της μεγαλοπρέπεια. Η Θεία Λειτουργία αληθινή μυσταγωγία! Οι βυζαντινοί χοροί δημιούργησαν κατάνυξη στις ψυχές μας. Το βαθιά πνευματικό κήρυγμα ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια μας το μαρτύριο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και την προσωπική μας ευθύνη στο σήμερα της Ελλάδας. Συμπροσευχηθήκαμε, ευχαριστήσαμε τον Κύριο για τις πολλές δωρεές Του και βγαίνοντας από το ναό… βρεθήκαμε μπροστά σε μια έκπληξη! Παραταγμένα σώματα πεζικού, ναυτικού, ευελπίδων και ικάρων, συνοδευόμενα από μπάντα και συλλόγους με παραδοσιακές μικρασιάτικες ενδυμασίες… ετοιμάζονταν για την ετήσια τελετή απόδοσης τιμής στον ανδριάντα του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης (πίσω από τη Μητρόπολη) και μαζί σε όλους τους Μικρασιάτες Έλληνες. Σεπτέμβριος βλέπετε, μήνας μνήμης και πόνου…

Εμείς προχωρήσαμε για να βρεθούμε σε μια άλλη… γιορτή της Αθήνας! Την αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα. Όσες φορές κι αν βρεθείς εκεί αυτή την ώρα της Κυριακής, μπροστά στη λεβεντιά των τσολιάδων μας, μπροστά στο μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη», μπροστά στις επιγραφές που θυμίζουν νίκες και θριάμβους του χθες, κάτω από τους παιάνες της μπάντας…, όσες φορές κι αν βρεθείς σ’ αυτή τη γιορτή της Αθήνας δεν είναι δυνατό να μη νιώσεις περηφάνεια και αισιοδοξία για την Ελλάδα μας, αν και οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι. Οι τουρίστες γύρω μας πολλοί, οι Έλληνες λίγοι. Εκείνοι ικανοποιούσαν μάλλον την περιέργεια και την περιηγητική τους διάθεση, εμείς… μια ανάγκη να αναπνεύσουμε Ελλάδα!

Ύστερα, μας περίμενε ένα πράσινο, χαριτωμένο τρενάκι για την ξενάγησή μας στο κέντρο της Αθήνας και στα στενά της Πλάκας. Η ομορφότερη πρωτεύουσα ξετυλίχτηκε μπροστά στα μάτια μας. Το επιβλητικό Καλλιμάρμαρο, που μας θύμισε τους αγώνες των αθλητών, μας έφερε στο μυαλό το αγωνιστικό πνεύμα που πρέπει να έχει κάθε αγωνιζόμενος Χριστιανός για την πατρίδα… Η Βουλή των Ελλήνων με τις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν, πολλές σκέψεις και προβληματισμούς γεννά, μα ίσως περισσότερο… ότι η Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν πεθαίνει. Στην συνέχεια, περάσαμε από την Αρχαία Αγορά κάτω από την Ακρόπολη, τις Στήλες του Ολυμπίου Διός όπου μαρτύρησε ο Άγιος Μιχαήλ Πακνανάς. Πιο πέρα γραφικά, όμορφα σοκάκια με τα φιλόξενα χαμόγελα των ντόπιων Ελλήνων, μικρά εκκλησάκια που θύμιζαν περισσότερο τοπίο ελληνικού νησιού.

Όταν η βόλτα μας έφτασε στο τέλος , έκτος από την μοναδική αίσθηση του καυτού ήλιου, νιώθαμε υπερήφανες και ευλογημένες γιατί γεννηθήκαμε στην Ορθόδοξη Ελλάδα που κρατάει και θα κρατήσει χρόνια!

Ε.Τ.

Σ.Ε.Φ.Α.Α. ΑΘΗΝΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ