Η πρώτη μου ΕΝΑΡΞΗ!

0
913
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Ερχόμενος φέτος στην Αθήνα ο Θεός ευλόγησε ώστε να ενταχθώ ως νέο μέλος στην ΧΦΔ μας. Έχοντας, ήδη από τις πρώτες ημέρες, ενθουσιαστεί από τις πολλαπλές, ποικίλες και εποικοδομητικές δραστηριότητες που συμμετείχα, αποφάσισα να εκφράσω τις εντυπώσεις, τα αισθήματα που έλαβα ως θεατής της εορτής ενάρξεως της ΧΦΔ.

Ξεκινάμε λοιπόν. Μετά την σύντομη προσευχή που όλοι μαζί κάναμε, η εισαγωγή μας εντάσσει στο κλίμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Η μουσική αρχινά, η ρυθμική και αρμονική μελωδία των μουσικών οργάνων μαζί με τις εύηχες φωνές της χορωδίας των φοιτητών και φοιτητριών με «παρέσυραν» να αρχίσω και εγώ το τραγούδι. Αλλά, ξαφνικά, πριν προλάβω να το καταλάβω, τα φώτα χαμήλωσαν. Η ολιγόλεπτη ταινία που προβλήθηκε αποτέλεσε μία ευγνωμοσύνης αναφορά σε ένα πολύ σεβαστό πρόσωπο της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ», τον αείμνηστο κ. Νικόλαο Βασιλειάδη. Μέσα από τα λόγια και τα έργα του, κράτησα στην σκέψη μου το παράδειγμα του και ένιωσα χαρά που τέτοιοι άνθρωποι πέρασαν από τον χώρο που κι εμείς τώρα βρισκόμαστε, και που τώρα απολαμβάνουν την αιώνια ζωή.

Μετά τα εύστοχα λόγια περί νεάς αρχής από μία πρωτοετή φοιτήτρια, ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε το φετινό μας σύνθημα, «ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι», μέσα από μία προβολή που μου απάντησε σε προβληματισμούς που αντιμετώπιζα και εγώ από μικρή ηλικία. Τι σημαίνει άγιος, είναι εφικτή η αγιοσύνη σήμερα;… Οι απαντήσεις που δόθηκαν στο βίντεο επισφραγίστηκαν από τα μεστά λόγια του π. Αστερίου, προϊσταμένου της Αδελφότητος, τονίζοντας την προσπάθεια και την επαγρύπνηση που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε χριστιανό, για πνευματική ανάταση και προοδο.

Στη σημείο αυτό, έλαβε τέλος η όμορφη αυτή εμπειρία και εύχομαι να αποτελέσει το εφαλτήριο για αντίστοιχες πνευματικές ευκαιρίες που όλοι έχουμε ανάγκη.

Σ. Μ.

πρωτοετής φοιτητής Φυσικοθεραπείας, ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ