Ανταπόκριση από την εξόρμηση στην Ερμού

0
905
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Το προηγούμενο Σάββατο αρκετοί άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο για να περπατήσουν, να δουν τους στολισμένους δρόμους, να αγοράσουν δώρα για τα Χριστούγεννα. Κατεβαίνοντας από τον σταθμό μετρό του Συντάγματος αρκετοί έκαναν την βόλτα τους στο δρόμο της Ερμού, ο οποίος είναι γεμάτος από διάφορα καταστήματα. Περπατώντας λοιπόν βλέπουν παντού δέντρα στολισμένα, λαμπιόνια, στολισμένες βιτρίνες με κάθε λογής χριστουγεννιάτικα στολίδια, χιονάνθρωποι και, και, και… Παντού διαφημίσεις και προσφορές, ο καταναλωτισμός στα ύψη και η αλλοίωση του πραγματικού νοήματος των Χριστουγέννων.
Μα!… Φτάνοντας στην πλατεία Καπνικαρέα ακούνε κάτι διαφορετικό…. όργανα πολλά και παλικάρια να τραγουδούν παραδοσιακά κάλαντα και να εύχονται καλά και πνευματικά Χριστούγεννα. Ένα τραπεζομάντηλο με το όνομα «Χριστιανικά φοιτητική Δράση» δηλώνει ότι και φέτος ήμασταν συνεπείς στο ραντεβού μας. Πάνω στο τραπέζι ένα στολισμένο παραδοσιακό καραβάκι. Γύρω-γύρω αρκετοί φοιτητές από διάφορες σχολές να τραγουδούν τα Βυζαντινά, τα Θρακιώτικα, τα Κρητικά κάλαντα, τα πολύ ωραία Παινέματα της Χίου και άλλα πολλά.
Η πλατεία γέμισε με τις φωνές μας και από ανθρώπους που μαζεύονταν για να ακούσουν , να δουν. Γονείς με τα παιδιά τους αγκαλιά, παρέες φίλων, ηλικιωμένοι. Οι περισσότεροι φανερά συγκινημένοι που και φέτος προσπαθήσαμε με αυτήν την δράση να δώσουμε στα Χριστούγεννα ένα άλλο νόημα… το πραγματικό, δηλαδή το να ζούμε τα Χριστούγεννα μέσα μας ,στην καρδιά μας, στη ψυχή μας. Όχι στα λόγια να γεννάται ο Χριστός αλλά να γεννηθεί μέσα μας. Να αλλάξουμε πραγματικά. Χριστούγεννα πέρα από τα στολίδια , τα γλυκά, τα δώρα. Ευχηθήκαμε ο Θεός να βοηθήσει και εμάς αλλά και αυτούς τους ανθρώπους για να νιώσουμε αυτά τα Χριστούγεννα. Αρκετοί άνθρωποι αντευχόντουσαν «καλά και πνευματικά Χριστούγεννα», «μπράβο παιδιά ,καλή δύναμη» με δάκρυα στα μάτια.
Δεν θα μπορούσαν από τα παραδοσιακά κάλαντα να λείπουν τα παραδοσιακά όργανα. Για αυτό φοιτητές από στρατιωτικές σχολές και όχι μόνο, έπαιξαν λύρα, λαούτο, κιθάρα και το πολύ ωραίο σαντούρι που πραγματικά έδωσαν πολύ χαρά στους διαβάτες της Ερμού. Φέτος είχαμε και την ιδιαίτερη χαρά μαζί μας να τραγουδήσουν και δύο φοιτητές από την Αυστραλία που φαινόταν στα προσωπά τους η χαρά αυτής της εμπειρίας. Δίναμε και το περιοδικό μας, τη Δράση μας, για να έχουν αυτοί οι άνθρωποι ένα ζεστό καταφύγιο μέσα στο σπίτι τους που διαβάζοντάς το αυτές τις μέρες θα τους δίνει δύναμη.
Πέρασαν αρκετοί άνθρωποι λοιπόν χάρηκαν, συγκινήθηκαν, ευχήθηκαν όμως πέρασε και η ώρα. Ήμασταν δύο ώρες περίπου στην Ερμού που προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα χριστιανικό μήνυμα ορθής βιώσεως της Μητρόπολης των Εορτών, των Χριστουγέννων. Φεύγοντας γεμάτοι από συναισθήματα εμείς, με το καραβάκι στα χέρια και τραγουδώντας κατεβήκαμε στο Μοναστηράκι όπου εκεί έφτασε στο τέλος της και αυτή η δράση μας. Καλά και πνευματικά Χριστούγεννα να έχουμε!

Παναγιώτης Κ.
Φοιτητής Θεολογικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ