Φοιτητική Κατασκηνωτική Περίοδος στην “ΑΓΚΥΡΑ” Πατρών

0
1764
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Ιδιαίτερη ευλογία φέτος το φοιτητικό τριήμερο στην κατασκήνωση “ΑΓΚΥΡΑ” στην Παναγοπούλα Πατρών. Δίπλα από την καταγάλανη θάλασσα κάτω από τα δένδρα αισθανθήκαμε τις δωρεές του Άγιου Θεού. Η χριστιανική συναναστροφή, οι παρέες, η ψυχαγωγίες αλλά και οι πνευματικές συζητήσεις μας ενίσχυσαν και μας στήριξαν στον πνευματικό αγώνα. Επιπρόσθετα, πολύ μας ωφέλησαν οι εκλεκτοί επισκέπτες μας.

Με χαρά και συγκίνηση υποδεχθήκαμε στην κατασκήνωσή μας την Πέμπτη 17 Ιουλίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο. Ήταν μεγάλη η ευλογία για τους φοιτητές να βρεθεί κοντά μας να ευλογήσει την μεσημβρινή τράπεζά μας και να απευθύνει λόγους τόσο καρδιακούς. Ο Σεβασμιώτατος ξέρει καλά να μιλά στις καρδιές των νέων γι’αυτό μας άγγιξε πολύ με τους προβληματισμούς και τις επίκαιρες παρεμβάσεις του. Συνέστησε σε όλους την ανάγκη της μυστηριακής ζωής. Οφείλουμε να δοξάζουμε τον Θεό, είπε, γιατί γεννηθήκαμε ορθόδοξοι χριστιανοί και κατέχουμε την Αλήθεια. Όλα όσα μας είπε μας βοήθησαν να συνειδητοποιήσουμε το χρέος μας, την αποστολή μας, την ευθύνη μας στη κλίση μας να είμαστε χριστιανοί.

Η δεύτερη επίσκεψη ήταν του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Σεραφείμ Ζαφείρη, ο οποίος είχε προσκληθεί να μας αναπτύξει το θέμα: Μαγεία, Σατανισμός, Σύγχρονες προεκτάσεις. Μέσα στην γαλήνη της φύσης, λίγο πριν δύσει ο ήλιος, όλοι συγκεντρωθήκαμε και γεμάτοι προσήλωση και ενδιαφέρον ακούσαμε τα τόσα συγκλονιστικά που ειπώθηκαν. Η συζήτηση ήταν πολύ διαφωτιστική και ατελείωτη καθώς συνεχίστηκε και την ώρα του δείπνου.

Εκτός βέβαια από τις τόσο ευχάριστες πνευματικές συζητήσεις είχαμε την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούμε τόσο με τα ομαδικά πρωταθλήματα όσο και με τα ενδιαφέροντα παιχνίδια που διοργανώθηκαν εντός και εκτός θαλάσσης. Όλα μας φάνηκαν τόσο όμορφα και ευχάριστα. Το μόνο αρνητικό ότι μείναμε μόνο τρεις ημέρες. Του χρόνου περισσότερο…


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ