Από την εναρκτήρια εκδήλωσή μας!

0
1313
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Έναρξη Εργασιών ΧΦΔ!

Επίσημη αρχή των δραστηριοτήτων-εκδηλώσεων της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως!

Η γνωστή σε όλες ημέρα κατά την οποία δίνεται το Γενικό Σύνθημα της ακαδημαϊκής-ιεραποστολικής χρονιάς την οποία διανύουμε!

Ένα σύνθημα-ρητό από την Αγία Γραφή το οποίο μας εμπνέει, μας καθοδηγεί και μας καλεί σε νέους πνευματικούς αγώνες!

Κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία και… γιατί όχι, και με καλή περιέργεια να μάθουμε ποιο Σύνθημα είναι αυτό που θα μας συντροφεύσει στην πορεία μας.

Παραμονές της 1ης Νοεμβρίου –ημέρα Έναρξης- μοιράσαμε στις Σχολές του Πανεπιστημίου της πόλεώς μας σχετικές προσκλήσεις και περιμέναμε τη μεγάλη μέρα!

Τα τραγούδια και τα ποιήματα τα οποία πλαισίωσαν την εκδήλωση άρχισαν σιγά-σιγά να περιγράφουν το Γενικό Σύνθημα.

«Μέσα στον άκοσμο κόσμο μας που παράφρων προσκυνάει το είδωλό του, που θεοποιεί το «εγώ» του, που τον τραβούν οι αμαρτωλές σειρήνες του κόσμου, που εγκαταλείπει «την οδόν των εντολών του Κυρίου» και αρχίζει τις αβαρίες, τους συμβιβασμούς και τις εκπτώσεις, είναι ανάγκη επιτακτική να βρεθεί η μία και μοναδική λύση. Ο ένας, ο μεγάλος, ο σωτήριος σκοπός του ανθρώπου:

Ο μονόδρομος της Θεοκεντρικότητας, που αναδεικνύει  το ανθρώπινο ύψος και καταυγάζει με φως και χαρά την πορεία της ζωής μας!», μάς τόνισε η προβολή την οποία παρακολουθήσαμε.

Μήνυμα δυνατό και λυτρωτικό, πυξίδα και οδοδείκτης της αγωνιστικής πορείας μας με το οποίο ο δέσμιος στη φυλακή της Ρώμης Απόστολος Παύλος συμβούλευσε τους χριστιανούς της Εφέσου. Γράφει στο κεφάλαιο Α΄ της προς Εφεσίους επιστολής του και στον δέκατο στίχο (Εφεσ. α΄, 10):

«Δοκιμάζοντες τι εστίν ευάρεστον τω Κυρίω».

Αυτή είναι η συντομότερη οδός της πνευματικής προκοπής, το ασφαλέστερο κριτήριο της πορείας του πιστού, η καλύτερη επιλογή για τα πιο δύσκολα αυτού του κόσμου αγωνίσματα.

Να «κοινωνεί  η θέληση και η γνώμη μας με την γνώμη του Θεού»,

«να κόψουμε τα δικά μας θελήματα και νοήματα» και

να βρίσκει ο Θεός σε εμάς «ανθρώπους κατά την καρδία ΤΟΥ».

«Δοκιμάζοντες τι εστίν ευάρεστον τω Κυρίω».

Σε μας δεν μένει κάτι άλλο, παρά να το «δοκιμάσουμε», όπως μας το εξήγησε αναλυτικά και μας ενέπνευσε για την πρακτική εφαρμογή του ο σεβαστός πνευματικός μας.

Καλούς αγώνες λοιπόν με ευάρεστα στον Θεό αποτελέσματα!

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ