Στον απόηχο του Αγιασμού στα Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών

1
339
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Μπροστά σε 160 φοιτητές και φοιτήτριες, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό έγινε η τελετή του Αγιασμού και στα ΑΤΕΙ Πατρών από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ.

Ο πρόεδρος των ΑΤΕΙ καθηγητής κ. Σωκρ. Καπλάνης ανέφερε ότι ο Αγιασμός στο ίδρυμα δεν έγινε από συνήθεια αλλά από ανάγκη για επικοινωνία με το Θεό. Υπογράμμισε την αξία της θεολογίας που σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι η ανώτερη επιστήμη. Μίλησε για τους δύο πομπούς και δέκτες της σοφίας που είναι ο νους και η καρδιά. Ανώτερη σοφία όμως είναι αυτή που εισέρχεται και εκπέμπεται από την καρδιά.

Ο Σεβασμ. χαιρέτησε την εκδήλωση εκφράζοντας τη χαρά και τις ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας για την αγαστή συνεργασία που έχει με τις εκπαιδευτικές αρχές της πόλης μας.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι κάθε Τρίτη ο υπεύθυνος νεότητας της Μητροπόλεως Πατρών π. Χρύσανθος Στελλάτος θα τελεί τη Θ. Λειτουργία στο εκκλησάκι των ΑΤΕΙ που είναι αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες (7-9 π.μ.). Μετά το τέλος της Λειτουργίας, θα υπάρχει χρόνος για επικοινωνία και συζήτηση με τους φοιτητές του ιδρύματος.

http://2.bp.blogspot.com/_3duZFUf8PbM/SvldBQHNXoI/AAAAAAAACgI/djpZqIJNjRQ/s400/PICT9598.JPG

http://4.bp.blogspot.com/_3duZFUf8PbM/SvldPZ1jj0I/AAAAAAAACgQ/f9RK2CBlUuI/s400/PICT9601.JPG

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ