Στιγμές από το διήμερό μας!

0
860
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου «βρήκε» τις φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως-Πού άλλού;;; Στο «σπίτι» μας! Στην πολυαγαπημένη μας «ΆΓΚΥΡΑ».

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας των προετοιμασιών από την πλευρά των υπευθύνων και των δηλώσεων από την πλευρά τη δική μας! Με τακτοποιημένες τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις μας, συναντηθήκαμε πρώτη φορά μετά την κατασκηνωτική περίοδο του 2013 την Πέμπτη στις 26-09-2013, όπου υποδεχθήκαμε στις συναντήσεις μας τις πρωτοετείς φοιτήτριες και λάβαμε τις τελευταίες πληροφορίες για το διήμερό μας!

Σάββατο 8.00πμ. αναχώρηση για την κατασκήνωση! Το πολυπόθητο διήμερο ήταν πλέον πραγματικότητα! Ένα πούλμαν δεν μας χώρεσε! Κατασκήνωση είναι αυτή! Στο άκουσμα της λέξεως και μόνο, ενθουσιαζόμαστε! Ήταν όντως 5 Οκτωβρίου ή κάποια μέρα του Ιουλίου;;; Προσευχή, αγιογραφικό ανάγνωσμα, ετοιμασία θαλάμων, μεταξύ μας αναστροφή, μπάνιο στη θάλασσα, παιχνίδι παντός είδους, γεύματα, μεσημεριανή ξεκούραση, εσπερινός και πνευματικές συμβουλές από το σ.π. Χριστοφόρο, βραδινό τραπέζι με προβολή «Στοχασμοί Σαββάτου»!

Ο καιρός, αν και φθινοπωρινός, δεν μας πτόησε! Η επόμενη μέρα, η Κυριακή, είχε τη δική της χάρη όπως και κάθε Κυριακή! Άλλη μια Θεία Λειτουργία στον κατασκηνωτικό ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων! Των δικών μας Μαρτύρων! Των Αγίων του «σπιτιού» μας! Για άλλη μια φορά «άκουσαν» τις προσευχές μας και επικαλεστήκαμε τις πρεσβείες τους για τον πνευματικό μας αγώνα, αλλά και για όλα όσα μας απασχολούν. Ο ναός ήταν κατάμεστος, καθώς είχαν την ευκαιρία εκκλησιασμού και όλες οι κυρίες που προσέφεραν στην κουζίνα της κατασκήνωσης τις εθελοντικές τους υπηρεσίες όλες τις φετινές καλοκαιρινές κατασκηνωτικές περιόδους. Στο πρωινό που ακολούθησε η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική. Με κείμενα και τραγούδια εκφράσαμε τη δική μας ευγνωμοσύνη στις κυρίες, ενώ στο τέλος ο σ.π. Σωτήριος και ο σ.π. Χριστοφόρος μίλησαν με θερμά λόγια ευχαριστώντας όλες τις κυρίες και τόνισαν την αξία της προσφοράς και της αγάπης προς το Θεό που όλες πρέπει να έχουμε.

Μεγαλύτερο όμως ήταν το πανηγύρι που ακολούθησε! Αν και ο ουρανός «δάκρυσε» για λίγο, η φωτιά είχε ανάψει! Η θράκα ήταν έτοιμη. Η ομάδα «Πίστη» είχε φορέσει τις ποδιές της- όπως είχε κάνει άλλωστε και το καλοκαίρι-και είχε αναλάβει την ετοιμασία του μεσημεριανού Κυριακάτικου γεύματος! Μόλις μοσχοβόλησαν οι πρώτες μυρωδιές, κατέφθαναν οι κατασκηνώτριες και το τραγούδι και ο χορός γύρω από την ψησταριά δε σταματούσε! Ευτυχώς, καταφέραμε και να ψήσουμε και να φάμε!

Το απόγευμα είχαμε την ευκαιρία να προβληματιστούμε σχετικά με το άγχος και να συζητήσουμε τους τρόπους αντιμετωπίσεώς του, καταθέτοντας η καθεμία τις σκέψεις της. Κατά την αποχώρηση, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, όπως κάθε φορά που εγκαταλείπουμε το χώρο αυτό! Μας φάνηκαν λίγες οι δύο μέρες, αλλά ήταν τόσα πολλά αυτά που αποκομίσαμε και μας προσέφερε η αγάπη του Θεού! Αναπέμπουμε ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» και υποσχόμαστε στον εαυτό μας να μη χάνει καμία ευκαιρία και εκδήλωση της ΧΦΔ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ