Νέα από την “Άγκυρα” 2014

4
2103
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 και οι φοιτήτριες της ΧΦΔ Πατρών βρεθήκαμε στην πολυαγαπημένη μας “Άγκυρα”!

Εννέα (9) ημέρες μέσα στον ευλογημένο εκείνο τόπο,  δίπλα στη θάλασσα, κοντά στο Θεό και τους αδελφούς, διακόψαμε  τον πιεστικό ρυθμό μας και ανανεωθήκαμε σωματικά και πνευματικά!

Φέτος, είχαμε την ευκαιρία να ανεφοδιαστούμε πνευματικά προσεγγίζοντας το δόγμα του Ενός και Τριαδικού Θεού και συγκεκριμένα στο πρόσωπο του Αγίου Πνεύματος, με σχετικά αγιογραφικά αναγνώσματα, προβολές, ομαδικές συζητήσεις και θέματα, αλλά και γνωρίζοντας μορφές Αγίων οι οποίοι είχαν μια ιδιαίτερη σχέση με το Άγιο Πνεύμα, όπως ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο άγιος Σιλουανός και ο άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ.

Ακούσαμε για το πνεύμα της Αληθείας και το πνεύμα της πλάνης στη μαύρη ήπειρο και το θρίαμβο της Ορθοδοξίας εκεί. Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην αναφερθούμε και στην πατρίδα μας, κάνοντας ειδική αναφορά στον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον ξεσηκωτή του γένους μας.

Το πρόγραμμά της διαμονής μας, πλούσιο σε πνευματικές ευκαιρίες, ωραία συναναστροφή, ξεκούραση, ορειβασία, ψυχαγωγία, όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που ακολουθούν!

Ό,τι χρειαζόμαστε για να ανεφοδιαστούμε πνευματικά για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά!

Ας μην πούμε ακόμα «Και του χρόνου!», γιατί κάτι ετοιμάζεται μέσα στο Σεπτέμβριο πάλι!

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα αυτή (Πάτρα->Ανακοινώσεις) και δεν έχετε να χάσετε!!!

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλα ουράνιε Βασιλιά και της ψυχής παρηγοριά…Συγχαρητήρια στους συντελεστές για την πνευματική και σωματική ανάταση που σας χάρισαν!Έτσι,και κάποιος που δεν κατάφερε να είναι μαζί σας μπορεί βλέποντας τις υπέροχες φωτογραφίες σας να καταλάβει ότι πραγματικά….δεν σας ενώνει η κοινή η μοίρα,αλλά το Πνεύμα Του Θεού που είναι ελευθερία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ