Νέα από την ” Άγκυρα ” των φοιτητριών 2015

0
1048
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

“ΤΙΣ ΗΜΑΣ ΧΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ; ” (Ρωμ.η΄35) 

Μας αξίωσε φέτος ο Θεός να προσεγγίσουμε κάπως το ανεξιχνίαστο μυστήριο της Αγάπης Του! Είναι πράγματι μυστήριο η Αγάπη του Θεού και δύσκολα μπορεί να το προσεγγίσει η αδυναμία μας.
Είναι Ωκεανός η Αγάπη του Θεού κι εμείς προσπαθήσαμε από 20-28 Ιουλίου από την ακροθαλασσιά της αγαπημένης μας κατασκήνωσης «Άγκυρα» να καταλάβουμε τα μήκη και τα πλάτη αυτού του Ωκεανού!

Ανεφοδιαστήκαμε πνευματικά μέσα από τα αγιογραφικά αναγνώσματα τα οποία αντλούσαν το περιεχόμενό τους από τις τρανές διακηρύξεις του Ιησού Χριστού για το Πρόσωπό Του, τα γνωστά σε μας «Εγώ ειμί….», τις προβολές, τα θέματα των ομαδικών συγκεντρώσεων καθώς και από το συζητητήριο με θέμα «Εγώ ειμί Ιησούς, ον συ διώκεις…».
Επιμείναμε στην Αλήθεια του Χριστού, την Ευσπλαγχνία και την άκρα Ταπείνωσή Του, καθώς και τη μεγάλη Θυσία Του για εμάς, οι οποίες απετέλεσαν και τα ονόματα των ομάδων μας.

Ξεχωριστή τιμή και ευλογία ήταν για εμάς η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Χρυσοστόμου, ο οποίος συνέστησε σε όλες την ανάγκη της μυστηριακής ζωής, τήν προσπάθεια να αγαπήσουμε τον Χριστό με όλη μας την καρδιά για να έχουμε την ευχαρίστηση, την ιλαρότητα, την πραγματική ευτυχία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτών των κατασκηνωτικών ημερών ακούσαμε πολλά για τους «Δρόμους της αγάπης» από πρόσωπα που ήδη βαδίζουν σε αυτούς και ενισχυθήκαμε για τη δική μας πορεία. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά μας στο Κυπριακό Έπος 1955-59 και την ΕΟΚΑ, όπου ζηλέψαμε το θάρρος, τη φιλοπατρία και τους αγώνες των ομηλίκων μας τότε νέων και νεανίδων.

Το πρόγραμμά της διαμονής μας, ήταν όπως κάθε χρόνο, πλούσιο σε πνευματικές ευκαιρίες, με ωραία συναναστροφή, ξεκούραση, χειροτεχνίες, παιχνίδια, με τον εορτασμό των πτυχιούχων, την καθιερωμένη πλέον ορειβασία και ψυχαγωγίες, όπως μαρτυρούν τα παρακάτω «φωτογραφικά πειστήρια»!!!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ