Ο Μητροπολίτης Πατρών στην Δράση.

0
1246
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά…

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 είχαμε την ευκαιρία να παραστεί στη συγκέντρωσή μας και να ευλογήσει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος.

Μετά τη θερμή υποδοχή στο Αρχονταρίκι μας, ακολούθησε στη μεγάλη αίθουσα συγκεντρώσεων η ευλογία της πίτας και στη συνέχεια ο σεβαστός π. Μάρκος Τζανακάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση μας και τον κάλεσε να απευθύνει λόγους πατρικούς και επίκαιρους στα μέλη της Δράσης.

Ο Σεβασμιώτατος από το βήμα εξέφρασε τη χαρά του γιατί “στο γκρίζο της σύγχρονης ζωής τα μέλη της Χ.Φ.Δ. αποτελούν τα φώτα, που δίνουν νόημα στη ζωή των άλλων, μια γροθιά στην αθεΐα”. Μας κάλεσε να γίνουμε το ανάχωμα για να μην καταστραφεί η πατρίδα. Συγκεκριμένα τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση: “Σε σας πέφτει ο κλήρος… Να κρατήσετε την κληρονομιά… Από σας περιμένει η Ορθοδοξία και η Ελλάδα. Τι λέτε;… Θα αφήσετε έτσι να χαραμιστεί αυτός ο τόπος; Να μην μπορεί να αναπνεύσει πνευματικά; Είστε στελέχη της Εκκλησίας και του γένους… Κάντε αντίσταση εσωτερική, καρδιακή, αντίσταση ειρήνης…”

Στη συνέχεια με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στην αλλοίωση του πνευματικού χαρακτήρα των εορτών και ιδιαίτερα στην αγία μορφή του Μεγάλου Βασιλείου, ο οποίος διακρίθηκε για την πίστη του, την αγάπη του στο Θεό, στον οποίο αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά, και στον άνθρωπο, τον οποίο υπηρέτησε, απ’ όπου και αν προερχόταν.

Τόνισε την ανάγκη να έχουμε πνεύμα αγωνιστικό και πόθο για να υπηρετήσουμε τα ιδανικά και την αλήθεια χωρίς εκπτώσεις. Να αναλάβουμε την ευθύνη για το μέλλον -μια λαμπάδα που δεν πρέπει να σβήσει. Να πάρουμε το Σταυρό και να φθάσουμε μέχρι το Γολγοθά και τη Σταύρωση -αν χρειαστεί- για να ζήσουμε την Ανάσταση.

Τέλος μας ευχήθηκε από καρδιάς υγεία ψυχοσωματική και πρόοδο πνευματική “μέχρι καταντήσωμεν οἱ πάντες… εἰς ἄνδρα τέλειον, εἰς μέτρον ἡλικίας τοῦ πληρώματος τοῦ Χριστοῦ”.

Αμέσως μετά μας μοίρασε την βασιλόπιτα και πήραμε όλοι την ευχή του, ενώ αργότερα παρακάθησε στο δείπνο μας και για άλλη μια φορά χαρήκαμε σε κλίμα εγκαρδιότητας την επικοινωνία μαζί του. Νιώσαμε ιδιαίτερα την πατρική του αγάπη, το ενδιαφέρον του για τα παιδιά της τοπικής Εκκλησίας του Πρωτοκλήτου.

Και του χρόνου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ