Κοντά στον παππού και τη γιαγιά!

0
1760
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Μόλις ανακοινώθηκε στη συνάντησή μας η ευκαιρία επίσκεψης των φοιτητριών στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία, η Αγία Σκέπη» χαρήκαμε πολύ και δεχθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη να συμμετέχουμε.      Η επιθυμία μας αυτή προερχόταν όχι μόνο από τη νοσταλγία που αισθανόμαστε για τους δικούς μας παππούδες και γιαγιάδες, οι οποίοι βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά μας, αλλά και από τη θέλησή μας να κάνουμε συντροφιά και να προσφέρουμε αγάπη σε ανθρώπους που την χρειάζονται περισσότερο από όλους μας.

Εκκλησιαστήκαμε στον ομώνυμο ναό του Ευγηρείου και μετά την ανεπανάληπτη και κατανυκτικότατη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε νιώθαμε ακόμα πιο χαρούμενες, ήρεμες και δυνατές να πάμε να επισκεφτούμε τους γέροντες. Οι υπεύθυνοι μάς υποδέχτηκαν και μας προσέφεραν πρωινό. Λίγο αργότερα, συγκεντρωθήκαμε στο σαλόνι του κτιρίου και ξεκινήσαμε να τραγουδάμε τραγούδια ομολογίας και αγάπης Θεού σε όσους γέροντες βρίσκονταν εκεί. Χορέψαμε και χαρήκαμε που τους βλέπαμε να συμμετέχουν με τον τρόπο τους στην προσπάθειά μας. Κατόπιν, βρεθήκαμε στα δωμάτια όσων δεν μπορούσαν να σηκωθούν και τους επισκεφθήκαμε τραγουδώντας.

Βλέπαμε τη χαρά που ενέπνεαν τα πρόσωπά τους και αυτό μας έδινε τη δύναμη να τραγουδάμε ακόμα πιο δυνατά. Εκείνη την ημέρα το γηροκομείο είχε γεμίσει από ψυχές που ήθελαν να δώσουν, αλλά και να πάρουν κάτι τόσο όμορφο και συντροφικό, την αγάπη, αλλά και μια ευχή, ένα χάδι, ένα τραγούδι που θα αντηχούσε για πολύ καιρό στα αυτιά τους. Ήμασταν όλες τόσο συγκινημένες για αυτήν μας την δραστηριότητα, διότι και δώσαμε, αλλά και πήραμε όχι μόνο χαρά, αλλά και δεκάδες ευχές από τους γέροντες που βρίσκονταν εκεί, ώστε να αισθανόμαστε σαν να είμαστε πραγματικά τους εγγόνια. Στο τέλος αυτής της υπέροχης και ξεχωριστής  ημέρας νιώθαμε όλες τόσο ευτυχείς και γεμάτες αγάπη που είπαμε πως σίγουρα θα τους επισκεφτούμε ξανά, αφού αυτή η ημέρα θα μας μείνει στο μυαλό για πάντα.

Μαρία  Μπάρτζου
Φοιτήτρια Τμήματος Φιλοσοφίας Πατρών

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ