Η ΧΦΔ Πατρών υποδέχεται τα νέα μέλη της!

0
2396
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Πέμπτη 18/10/2018 και ώρα 7.30 η ΧΦΔ Πατρών πραγματοποίησε εκδήλωση προς τιμήν των πρωτοετών φοιτητριών του Πανεπιστημίου. 

Ήταν μια συνάντηση γνωριμίας.

Οι φοιτήτριες παρουσίασαν στα νέα μέλη την Ιστορία της ΧΦΔ, καθώς και τους διάφορους τομείς της και τους ευχήθηκαν για το νέο ταξίδι που ξανοίγεται μπροστά τους.

Ο πνευματικός έδωσε πολύτιμες πατρικές συμβουλές και γέμισε τις ψυχές τους με ελπίδα για το αύριο και προσμονή για κάτι περισσότερο πνευματικό και ανώτερο.

Την εκδήλωση ευλόγησε νοερώς ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος, με τα βιωματικά και συγκινητικά λόγια του. (απόσπασμα ομιλίας του στην έναρξη εργασιών της ΧΦΔ Αθηνών, με αφορμή τα 50 χρόνια της ΧΦΔ.)

Μετά από μέρες, από την εκδήλωση, λάβαμε εκ μέρους όλων των Πρωτοετών Φοιτητριών, την εξής επιστολή:

« Η ΧΦΔ υποδέχεται νέα μέλη

Καινούριες γνωριμίες, διαφορετικές ευκαιρίες, ξεχωριστές εμπειρίες. Αυτό που παραμένει και πλέον εντείνεται είναι ο πνευματικός αγώνας, αγώνας για τον προσωπικό μας καταρτισμό και τη σωστή στάση μας μέσα στον κόσμο.  Δεν ανήκουμε πλέον στις ‘’Χαρούμενες Αγωνίστριες’’, θέλουμε όμως να διατηρήσουμε αυτή την ιδιότητα, που μας καθορίζει και μας ενθαρρύνει στις δύσκολες ώρες. Να αγωνιζόμαστε, να αγωνιζόμαστε με χαρά στη νέα μας φοιτητική πορεία. »

Ωστόσο, μόλις τέλειωσε η συνάντησή μας, καταλάβαμε πως δεν αρκεί μόνο ο προσωπικός αγώνας. Χρειάζεται και δράση, προσπάθεια δηλ. να οδηγήσουμε κι άλλες ψυχές κοντά Του. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί, από την πλευρά μας, θάρρος, ισχυρή θέληση, επαγρύπνηση, θυσίες και φυσικά προσευχή, όχι μόνο για τον εαυτό μας, μα και για τους συνανθρώπους μας.

Τελικά, μετά την επίσημη ένταξη μας στην συντροφιά της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, είναι πλέον βέβαιο πως τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι γεμάτα αξέχαστες πνευματικές εμπειρίες, ωφέλιμες, εποικοδομητικές δράσεις, θα είναι με μια πρόταση “χρόνια γεμάτα με Χριστό”».

Η Χριστιανική Φοιτητική Δράση καλωσορίζει τα νέα μέλη της και

τα καλεί να συμπορευτούν μαζί της, μαζί με τον Ένα,

τον μόνο αληθινό Θεό,

σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ζωής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ