Επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821

0
979
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Η Χ.Φ.Δ. Πατρών στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, συνεχίζοντας την πολυετή επιτυχημένη παράδοση, παρουσίασε το θεατρικό έργο του Ηλία Θ. Ανδρακάκου, ” Όντας χουμήξαν οι αετοί “.

Μετά από δίμηνη εντατική προετοιμασία η γιορτή μας παρουσιάστηκε σε δύο εκδηλώσεις σε πολυπληθές κοινό, που όπως πάντα ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και επιβράβευσε με συγκινητικό χειροκρότημα την προσπάθεια των μελών της θεατρικής ομάδας.

Οι εννέα σκηνές του θεατρικού ανέδειξαν την προσωπικότητα του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα και του Αθανασίου Διάκου. Μας ζωντάνεψαν τον αγώνα, αλλά και την υπέρτατη θυσία τους με την οποία έθρεψαν το δέντρο της λευτεριάς, τους πρώτους μήνες της επανάστασης. Ο ηρωϊσμός και το αίμα τους ενίσχυσαν τους ραγιάδες για να κρατήσουν και να εντείνουν την προσπάθειά τους για την λευτεριά.

Σε εμάς σήμερα άφησαν σαν παρακαταθήκη ιερή το αγωνιστικό τους φρόνημα για τα μεγάλα ιδανικά της πίστης, της πατρίδος, της ελευθερίας και μας εμπνέουν για οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη θυσία.

Η παράσταση με την ίδια επιτυχία παρουσιάστηκε -όπως χρόνια τώρα- σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Αίγιο, στον Πύργο και στη Λευκάδα και παντού έγιναν δεκτές με ιδιαίτερη συγκίνηση.

Και του χρόνου!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ