Εθνική εορτή 25ης Μαρτίου

Θεατρική παράσταση "Ο Κολοκοτρώνης και η νίλα του Δράμαλη"

0
508
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

“Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Η ΝΙΛΑ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ”


4 Φεβρουαρίου 1843… Η  καρδιά του Γέρου του Μοριά σταματά να χτυπά. Από τη στιγμή εκείνη αρχίζει να ζει στην αιωνιότητα και στην μνήμη ενός ολόκληρου λαού.

Φέτος 180 χρόνια μετά, στην επέτειο της εθνεγερσίας, οι φοιτητές της ΧΦΔ Πατρών τιμήσαμε την σπουδαία προσωπικότητα και τους αγώνες του μεγάλου στρατηγού και αφιερώσαμε σε αυτόν την εθνική μας εορτή παρουσιάζοντας σε διασκευή την θεατρική παράσταση «Ο Κολοκοτρώνης και η νίλα του Δράμαλη».

Μέσα από τις επτά σκηνές του έργου προβάλαμε τη λεβεντιά, την ανδρεία και την παλληκαριά του Γέρου, που μπορούσε με ένα του μόνο λόγο να εμπνεύσει και να φλογίσει τις καρδιές των Ελλήνων. Μας εντυπωσίασε το κύρος και η περηφάνεια του απέναντι σε όσους, Έλληνες και ξένους, δεν μπορούσαν να αντιληφθούν πως «ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και την υπογραφή του δεν την παίρνει πίσω».

Θαυμάσαμε την αφοσίωσή του στον αγώνα και την στρατηγική του ικανότητα, που έλαμψαν στις δύσκολες στιγμές. Και γονατίσαμε μπροστά στην πίστη του στον Θεό, στην αγάπη του προς την Παναγιά και το ολοκληρωτικό του δόσιμο στην πατρίδα.

Η παράσταση πλαισιώθηκε με τραγούδια από την χορωδία του Β’ τμήματος της ΧΦΔ και έκλεισε με λεβέντικους παραδοσιακούς χορούς. Εκτός από τις δύο παραστάσεις στην Πάτρα ανήμερα του Ευαγγελισμού, το έργο παρουσιάσθηκε, όπως κάθε χρόνο, στο Αίγιο και στον Πύργο.

Ευχόμαστε η μορφή του Γέρου του Μοριά να αποτελεί πρότυπο πίστης στον Χριστό και αγάπης στην πατρίδα και να μας εμπνέει να δώσουμε και εμείς τα πάντα γι’ αυτούς τους δύο θησαυρούς!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ