Από τη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωσή μας

0
1347
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

– Ἄν γνωρίσω μιά τέτοια ψυχή, ὅπως τήν εἶπες, μέ ἀγάπη, καλοσύνη, συγγνώμη, θά πιστέψω καί γώ πώς εἶναι ἀλήθεια τά Χριστούγεννα καί πώς ὁ Χριστός μπορεῖ πραγματικά ν’ἀλλάζει τίς ψυχές τῶν ἀνθρώπων.

– Τότε, σοῦ τό εὔχομαι, Νάντια. Σου εύχομαι να γνωρίσεις μιά τέτοια ψυχή. Τότε θά γεννηθεῖ καί μέσα σου ὁ Χριστός καί θά γιορτάσεις τά ὀμορφότερα Χριστούγεννα τῆς ζωῆς σου.

*****

Ο διάλογος αυτός αποτελεί μέρος του χριστουγεννιάτικου θεατρικού το οποίο επιμεληθήκαμε και παρουσιάσαμε στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας.

Η Νάντια, φοιτήτρια πλέον, αποφασίζει να λείπει τα Χριστούγεννα από το σπίτι της για να βρεθεί με την παρέα της στην Αράχωβα. Για να επιτύχει τον στόχο της και να μην αισθάνεται μειονεκτικά απέναντι στην παρέα, δεν θα διστάσει να πάρει κρυφά χρήματα από τους δικούς της και να κατηγορήσει για την πράξη της αυτή την Αγγελική, συμφοιτήτριά της, η οποία βρέθηκε στην ανάγκη να δουλέψει στο σπίτι τους ως καθαρίστρια.

Πού να ήξερε η φίλη μας η Νάντια πώς όπου «Θεός βούλεται… νικάται φύσεως τάξις». Πως… δεν θα αργούσε η ώρα που η ίδια θα ξεστόμιζε την αρχική φράση παραπάνω, όχι ειρωνικά όπως την πρώτη φορά, αλλά με πλήρη συναίσθηση και μετάνοια και θα γιόρταζε τα ομορφότερα Χριστούγεννα της ζωής της!!!

Ένα ατύχημα και η Νάντια θα βρεθεί στο νοσοκομείο, όπου η Αγγελική θα δείξει για άλλη μια φορά την αγάπη της έμπρακτα και θα δώσει αίμα μαζί με τους οικείους της για να σωθεί η Νάντια.

*****

Χαρήκαμε όλες την προετοιμασία της εκδήλωσης αυτής και βάλαμε τα δυνατά μας –μαζί με τη χορωδία μας- για να παρουσιάσουμε το δυνατό σύνθημα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Πως:

«… ο Χριστός μπορεί πραγματικά να αλλάζει τις ψυχές των ανθρώπων και τότε εμείς μπορούμε να αναφωνούμε ότι γιορτάζουμε τα ομορφότερα Χριστούγεννα της ζωής μας».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ