Από τη Λιτανεία προς τιμήν του Αγίου Ανδρέα!

0
1585
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

” Ἡ τῶν Πατρέων σε πόλις Ποιμένα κέκτηται καὶ Πολιοῦχον θεῖον καὶ κινδύνων παντοίων ῥύστην καὶ φρουρὸν σε, Ἀνδρέα σοφέ, εὐχαρίστως τιμῶσά σε. Ἀλλ̓ ἐκδυσώπει ἀπαύστως ὑπὲρ αὐτῆς διασῴζεσθαι ἀλώβητον “.

Αυτά τα λόγια του προσομοίου των Αίνων της ακολουθίας του όρθρου της εορτής του Πρωτοκλήτου Μαθητού και Πολιούχου μας Αγίου Ανδρέα, πάντοτε μας συγκινούσαν.

Η πόλη μας, η Πάτρα, φρουρείται και προστατεύεται από κάθε κίνδυνο και παραμένει αλώβητη χάρη στις μεσιτείες του Αγίου Ανδρέα προς τον αγαπημένο του Ραββί και Δωρεοδότη Κύριό μας.

Ταπεινό δείγμα ευγνωμοσύνης των φοιτητριών της ΧΦΔ προς τον Πρωτόκλητο Μαθητή, στην πόλη του οποίου διαμένουμε είτε προσωρινά λόγω σπουδών είτε μόνιμα, αποτελεί η συμμετοχή μας στη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας του και της Χαριτόβρυτης Κάρας του στους κεντρικούς δρόμους των Πατρών.

Η συγκίνησή μας μεγάλη και η χαρά μας ακόμα μεγαλύτερη να συνοδεύουμε τον Πολιούχο μας στην καθιερωμένη πορεία του στην πόλη όπου μαρτύρησε και στην οποία εδόξασε με τη Χριστομίμητη ζωή και το τέλος του, τον Κύριο και Θεό μας.

Να συμβαδίζουμε με τον Άγιο που ακούει καθημερινά τους πόνους και τις χαρές μας, τους αγώνες και τις αγωνίες μας, ακαδημαϊκές και μη. Ευχή και προσευχή μας να μας εμπνέει πάντοτε η αγία μορφή του και να παρακαλεί τον Χριστό μας να μας χαρίζει ανδρείο φρόνημα απέναντι σε κάθε δυσκολία και πειρασμό.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ