Από την πρωτοχρονιάτικη συνάντησή μας

0
1026
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Η αγαθότητα του Κυρίου μάς αξίωσε να περάσουμε το κατώφλι της νέας χρονιάς, μιας χρονιάς γεμάτης ελπίδες, προσδοκίες και αποφάσεις για καινούριο ξεκίνημα, νέους αγώνες, ευλογημένες αναβάσεις.

Έτσι κι εμείς, η Χριστιανική Φοιτητική Δράση Πατρών, συναντηθήκαμε για να ανταλλάξουμε ευχές για Καλή κι Ευλογημένη Χρονιά, να τραγουδήσουμε και να κόψουμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, ως σύμβολο ομόνοιας και ενότητας.

Είχαμε, όμως, τη χαρά στη χριστιανική αυτή συντροφιά μας να βρίσκεται και ο σεβαστός μας Πνευματικός, ο π. Χριστοφόρος, ο οποίος μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική και ουσιαστική διάσταση του χρόνου. Μας τόνισε ότι τα χρόνια φεύγουν, τα φώτα από τους στολισμούς σβήνουν. Αυτό που μένει είναι «ὁ ἁγιασμός ἡμῶν».

Για να το πετύχουμε πρέπει να βρούμε λίγο χρόνο ώστε να κάνουμε εμβάθυνση στον εσωτερικό μας κόσμο. Εκεί θα βρούμε τον Χριστό. Και όσο Τον βρίσκουμε, τόσο θα Τον λαχταρούμε. Και όσο Τον λαχταρούμε, τόσο θα Τον ζητούμε. Χρειάζεται την καινούρια χρονιά να κάνουμε μια κίνηση προς τα άνω. «Τά ἄνω ζητεῖτε». Τότε θα έχουμε αξιοποιήσει τον χρόνο που μας έδωσε η χρηστότητα του Κυρίου για τη σωτηρία τη δική μας και των άλλων.

Τέλος, την εορταστική μας ατμόσφαιρα την πλαισίωσε μια προβολή η οποία μας υπενθύμισε ότι για να αξιοποιήσουμε καρποφόρα και κατά Θεόν την καινούρια χρονιά πρέπει να διαθέσουμε χρόνο πρώτα για τον Θεό, έπειτα για τους συνανθρώπους μας και τέλος για τον εαυτό μας.

Ας γίνουν προσευχή για την καινούρια χρονιά τα λόγια του ποιητή Γ.Βερίτη :

Χριστέ, μεγαλοδύναμε Θεέ μας,

Χριστέ, γεμάτ’ αγάπη και στοργή,

χαρούμενο τον χρόνο χάρισέ μας

και δώσε την ειρήνη Σου στη γη.

 

Καλή, Ευλογημένη και καρποφόρα η Νέα Χρονιά!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ