Από την κοπή της βασιλόπιτας!

0
1384
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (4 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 είχαμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε στην πρώτη συνάντησή μας για το νέο έτος  2020 τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο. Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας παρ’ όλο τον φόρτο του ημερησίου προγράμματός του ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση της Χ.Φ.Δ. να παρακολουθήσει τη μικρή εορταστική εκδήλωσή μας, να ευλογήσει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας και να μας προσφέρει πατρικούς λόγους οικοδομής.

Με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αγία μορφή του Μεγάλου Βασιλείου, ο οποίος διακρίθηκε για την πίστη του, την σταθερότητά του στα ιερά γράμματα με τα οποία γαλουχήθηκε στο ευλογημένο σπίτι του και «άντεξε» στους πειρασμούς της φοιτητικής του ζωής στην Αθήνα έχοντας στο πλάι του τον καλό του φίλο, άγιο Γρηγόριο Ναζιανζηνό.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την άδολη και γνήσια αγάπη του Μ.Βασιλείου στο Θεό, στον οποίο αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά, αλλά και στον άνθρωπο, τον οποίο υπηρέτησε, απ’ όπου και αν προερχόταν. Μας ευχήθηκε –έχοντας πρότυπό μας την αγία μορφή και βιοτή του Μεγάλου Καππαδόκου Πατρός-  να αξιοποιούμε τον χρόνο μας προς δόξαν Θεού, για  πνευματική πρόοδο χτίζοντας σιγά-σιγά τη σωτηρία μας.

Στο τέλος, προσέφερε από ένα κομμάτι από την βασιλόπιτα σε φοιτητές και φοιτήτριες και ευλόγησε το δείπνο των αρρένων φοιτητών. Οι φοιτήτριες δεξιώθηκαν στο φιλόξενο οικοτροφείο θηλέων όπου είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο χρόνο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ