Από την εορτή του Πολιούχου μας.

0
1339
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και προσέλευση χιλιάδων πιστών εορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος μας, Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος.

Την Κυριακή 29-11-2015 ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Τη Δευτέρα 30-11-2015 ετελέσθη η ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και κατόπιν η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων: Τρωάδος κ. Πέτρου και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, στο κήρυγμά του, με αφορμή τη μαρτυρική σταύρωση του Αγίου Ανδρέα, αναφέρθηκε στο χριστιανικό μαρτύριο, ως χάρισμα και δώρο του Αγίου Πνεύματος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και κατόπιν εψάλη η Δοξολογία. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και της τιμίας κάρας του Αγίου μας στους κεντρικους δρόμους της πόλεώς μας, στην οποία συμμετείχε κι εφέτος η Χριστιανική Φοιτητική Δράση.

Ας έχουμε την ευλογία και τις πρεσβείες του Αγίου Ανδρέα, του Ιδρυτή της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών και ας βαδίζουμε πάντοτε στα ίχνη του!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ