Ανταπόκριση απο την Αίγινα!

0
2829
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

ΑΙΓΙΝΑ 6-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Καιρό περιμέναμε μια κοινή συνάντηση για συμπνευματισμό με φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως άλλων πόλεων. Και η επιθυμία μας, εκπληρώθηκε. Με πολλή χαρά ακούσαμε την ανακοίνωση ότι θα γίνει συνάντηση-κοινή εκδρομή της ΧΦΔ Αθηνών, Πατρών και αντιπροσώπων της Δράσεως άλλων πόλεων στο νησί του Αγίου Νεκταρίου, την Αίγινα, στις 6 και 7 Οκτωβρίου. Θέμα της συναντήσεώς μας: «Ρωτώ τον Άγιο Νεκτάριο… και μου απαντά».

Από την πρώτη κιόλας στιγμή νιώσαμε ότι ο Άγιος μας προσκαλούσε, και αυτός αναλάμβανε πλέον τη φιλοξενία στο νησί του. Το Σάββατο – 6 Οκτωβρίου- βρεθήκαμε όλες μαζί στο λιμάνι του Πειραιά για να πάρουμε το καράβι. Η ημέρα ήταν θαυμάσια. Θύμιζε καλοκαίρι. Ο Άγιος είχε προνοήσει και γι’ αυτό. Το ταξίδι με το καράβι ξεκούραστο. Μπροστά στην ηρεμία της θάλασσας, έγνοιες και τρεξίματα της καθημερινότητας έμειναν πίσω. Και δεν άργησε να αρχίσει το τραγούδι!

Φτάνοντας στην ποθητή Αίγινα, ο άγιος Νεκτάριος μάς περίμενε να πάμε στο Μοναστήρι του. Στην ησυχία του Μοναστηριού νιώσαμε έντονα την παρουσία του! Την παρουσία ενός Αγίου που όλη του τη ζωή την πέρασε εν υπομονή, κατατρεγμένος, μα παραδομένος εντελώς στο θέλημα του Θεού. Προσκυνήσαμε τα χαριτόβρυτα λείψανά του, τον τάφο του και μπήκαμε στο ταπεινό δωματιάκι του. Τον νιώσαμε πιο κοντά μας, να περπατά ανάμεσά μας και να μας δίνει θάρρος. Εκεί μπροστά του, εναποθέσαμε τα προβλήματα, τις δυσκολίες, τους προβληματισμούς και τους αγώνες μας, καθώς και τους γνωστούς και φίλους μας, για να τους αναλάβει ο ίδιος. Ακούσαμε από την αδελφή Χριστονύμφη θαύματα του Αγίου και δοξάσαμε τον Θεό που δίνει τόση χάρη σε όσους Τον αγάπησαν και Τον δόξασαν στη ζωή τους.

Φεύγοντας από το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου κατευθυνθήκαμε στο Μοναστήρι του Αγίου Μηνά και παρακαλέσαμε τον θαυματουργό αυτό Άγιο, που δίνει λύσεις σε προβλήματα και αδιέξοδα. Έπειτα από εκεί κατευθυνθήκαμε στην περιοχή «Αγία Μαρίνα» όπου απολαύσαμε βραδινό περίπατο στο ήσυχο λιμανάκι. Πολλές από εμάς είχαμε την ξεχωριστή ευλογία να διανυκτερεύσουμε στους ξενώνες της Μονής του Αγίου Νεκταρίου. Νιώθαμε πραγματικά ότι βρισκόμασταν κάτω από τη σκιά του.

Η επόμενη ημέρα της Κυριακής ήταν πολύ ευλογημένη. Εκκλησιαστήκαμε άλλες στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και άλλες στην Ιερά μονή του  Αγίου Μηνά. Έπειτα από την κατανυκτική και ταυτόχρονα αναστάσιμη και πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατευθυνθήκαμε στην πόλη της Αίγινας, στο Πνευματικό Κέντρο, για την ημι-ημερίδα με θέμα: «Ρωτώ τον Άγιο Νεκτάριο… και μου απαντά». Εκεί νιώσαμε τον Άγιο ανάμεσά μας να γίνεται οδηγός μας στην πνευματική ζωή. Να μας δείχνει τον δρόμο για την αρετή, να μας μιλάει για τη σχέση που πρέπει να έχουμε με τον Θεό, να μας καθοδηγεί στην πορεία μας μέσα στην κοινωνία, να μας απαντά στους προβληματισμούς μας. Την ημι-ημερίδα έκλεισε ο σεβαστός π.Σάββας Ζέρβας, υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας της Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος & Τροιζηνίας, ο οποίος μεταφέροντάς μας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Εφραίμ, μας ενδυνάμωσε με τα πατρικά του λόγια. Ανανεωμένες πνευματικά, τραγουδήσαμε όλες μαζί και χαρήκαμε τη μεταξύ μας αναστροφή. Ακολούθησε πλούσιο γεύμα και έπειτα μας δόθηκε η ευκαιρία για έναν απογευματινό περίπατο στην Αίγινα. Απολαύσαμε την ησυχία στα στενά δρομάκια της με τα νησιώτικα σπίτια, το λιμανάκι με τις βάρκες και φυσικά… τα ιδιαίτερα νησιώτικα γλυκά της.

Η ώρα του αποχωρισμού ήρθε. Μπήκαμε στο καράβι «Άγιος Νεκτάριος» και αποχαιρετώντας την Αίγινα νιώθαμε τον Άγιο να μας ευλογεί και να πρεσβεύει για εμάς. Χορός και τραγούδι στο καράβι, μαζί με ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα έκαναν το ταξίδι μας ευχάριστο και μοναδικό! Φτάσαμε στον Πειραιά. Ώρα να αποχαιρετιστούμε. Δυναμωμένες η μία από τη συντροφιά της άλλης δοξάσαμε τον Θεό γι’ αυτή την ξεχωριστή ευκαιρία ζωής. Ευχαριστήσαμε τον Άγιο Νεκτάριο και τον παρακαλέσαμε να έρθει μαζί μας, οδηγός στον καθημερινό μας αγώνα, με το ιδιαίτερο σύνθημα που έδωσε στην κάθε μια μας, έτσι όπως το έγραφε ο ίδιος σε σχήμα Σταυρού.

Συνοψίζοντας τα όσα ευλογημένα ζήσαμε, αισθανόμαστε την ανάγκη να καταθέσουμε τις τελευταίες φράσεις από το απολυτίκιο του Αγίου Νεκταρίου: «Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πάσιν ἰάματα».

ΧΦΔ Πατρών

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ