Αγιασμός στο Πανεπιστήμιο Πατρών

0
1033
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Πάνω από 130 φοιτητές απ΄όλες τις Σχολές έδωσαν το παρόν σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του τμήματος των Πολιτ. Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έγινε αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της ακαδημαϊκής χρονιάς 2008-09 για πρώτη φορά στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Τον αγιασμό τέλεσαν ο Αρχ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ (ο οποίος εκπροσωπούσε τον Πατριάρχη σε έκτακτη εκδήλωση εκτός Πατρών), ο π. Παναγ. Ρόδης (υπεύθυνος του Πανεπιστ. Ναού) και ο διάκονος π. Γερβάσιος Παρακεντές ενώ έψαλλε ομάδα φοιτητών.
Στη συνέχεια, μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα ο εκπρόσωπος των φοιτητών καλωσόρισε τους παρευρισκομένους φοιτητές, ευχαρίστησε τις Πρυτανικές Αρχές και τον Πρόοεδρο του τμήματος Πολιτ. Μηχανικών κ. Δημητρακόπουλο για την πρόθυμη παραχώρηση του αμφιθεάτρου και μίλησε για την ανάγκη παρουσίας στο χώρο του Πανεπιστημίου και της “άλλης φωνής”, που θα μεταφέρει το λυτρωτικό μήνυμα του Ευαγγελίου στους νέους ανθρώπους που αναζητούν την αλήθεια…


Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο π. Αμβρόσιος, ο οποίος μίλησε για τη σπουδαιότητα της ακαδημαϊκής γνώσης και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στο χώρο του Πανεπιστημίου αλλά και τη γνώση του Θεού που δεν βασίζεται στο πείραμα και την παρατήρηση αλλά στη βιωματική εμπειρία και αποκάλυψή Του. Μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου και ευχαρίστησε τις ομάδες των ορθόδοξων φοιτητών που είχαν την πρωτοβουλία για την εκδήλωση αυτή.

Τέλος, όλοι οι φοιτητές, ασπάστηκαν τον Ι. Σταυρό και εκτός από κέρασμα που προσέφεραν οι διοργανωτές, πήραν κι ένα ενθύμιο που απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης. Υποσχέθηκαν δε, ότι την εκδήλωση αυτή θα ακολουθήσουν και άλλες κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ