Μια ξεχωριστή από-δραση στη Β.Ήπειρο!

0
1559
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 4.00 από 5)
Loading...

Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πόλη μας, βρίσκεται ένας όμορφος τόπος  που δεν είχαμε ανακαλύψει μέχρι το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014!

Η πρόταση για μια εκδρομή στη Β. Ήπειρο, από όνειρο έγινε πραγματικότητα!  Καθώς άρχιζαν να φωτίζουν οι πρώτες ηλιαχτίδες, το προηγούμενο Σάββατο, μια ομάδα φοιτητριών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως Ιωαννίνων ξεκινήσαμε με χαρά, αλλά και περιέργεια ταυτόχρονα , για μια διαφορετική απόδραση, στη Β. Ήπειρο!!

Πρώτη μας στάση το χωριό Βουλιαράτες! Προσκυνήσαμε στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης, ακούσαμε τα άγνωστα σε εμάς ιστορικά γεγονότα του τόπου και περιηγηθήκαμε με σεβασμό στους τάφους των ηρώων…Μετά, επισκεφθήκαμε το φιλόξενο οικοτροφείο θηλέων, όπου μας περιποιήθηκαν προσφέροντάς μας  ζεστό τσάι!

Αφού πήραμε, λοιπόν, δύναμη, διασχίσαμε όμορφα τοπία και ανεβήκαμε πολύ ψηλά! Εκεί που η θέα είναι μαγευτική και το τοπίο «φωνάζει» Ελλάδα!!! Απολαύσαμε το θέαμα και φυσικά φωτογραφηθήκαμε!

Κατηφορίζοντας, βρεθήκαμε στους Άγιους Σαράντα! Αρχικά προσκυνήσαμε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους. Στη συνέχεια, ξεναγηθήκαμε, κάναμε βόλτα και ξεκουραστήκαμε πλάι στα κύματα, μιας που ο καιρός το ευνοούσε… Το μεσημέρι ευχαριστηθήκαμε το πλούσιο γεύμα που μας προσέφεραν.

Επόμενος προορισμός μας: το γραφικό Αργυρόκαστρο με το δεσπόζον κάστρο, τα σοκάκια και τα ομοιόμορφα σπίτια. Ο ήλιος είχε αρχίσει σιγά σιγά να κρύβεται όταν κατευθυνθήκαμε στο σχολείο της Ι.Μ.Αργυροκάστρου, για μια γιορτή αφιερωμένη στη μητέρα και τη γυναίκα! Εκεί ακούσαμε τα ωραία τραγούδια από τους μαθητές του δημοτικού και  παρακολουθήσαμε την αξιόλογη ομιλία – ύμνο  στη μητέρα. Με τη σειρά μας παρουσιάσαμε το δικό μας θεατρικό «Μεταξένια Ανεμώνη» και ψάλλαμε μαζί με τις κοπέλες του οικοτροφείου…

Εφοδιασμένες με πολλή χαρά και εμπειρίες, πήραμε το δρόμο της επιστροφής… Τελευταίος μας σταθμός : ο έλεγχος στο τελωνείο! Με την υπόσχεση «εις το επανιδείν»!!!

Αναμφίβολα,η εκδρομή μας ήταν ξεχωριστή! Η γνωριμία μας με τον τόπο και τους ανθρώπους εκεί μας ενίσχυσε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας… Ευχαριστούμε πολύ όσους μας φιλοξένησαν, μας ξενάγησαν και μας περιποιήθηκαν στην επίσκεψη μας αυτή. Και κυρίως, εκφράζουμε από την καρδιά μας την ευγνωμοσύνη μας στο Θεό για τις ευκαιρίες που μας δίνει να θαυμάζουμε το μεγαλείο Του! Κι έτσι να επιβεβαιώνουμε πως όπου υπάρχει ο Χριστός είμαστε όλοι αδέρφια!

 

                 Φ.Μ.          Φοιτήτρια Τμήματος Χημείας

 

Δείτε μερικές από τις στιγμές που αποθανάτισε ο φακός μας….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ