Η σκυτάλη παραδόθηκε!

1
923
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Αντάξια των παλαιοτέρων εορταστικών εκδηλώσεων αποδείχθηκε και η φετινή που πραγματοποιήθηκε την (Ιωάννου της Κλίμακος) 22 Μαρτίου και ώρα 19:30, για την 25η Μαρτίου, στον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο Ιωαννίνων «Απόστολος Παύλος», όπου και ήταν αφιερωμένη στον υμνητή της ελευθερίας Ρήγα Βελεστινλή.

«ποιος λεύθερα συλλογται, συλλογται καλά». Ρήγας Βελεστινλς γεννήθηκε τ 1757 στ Βελεστίνο τς Τουρκοκρατούμενης Θεσσαλίας. πνευματική του προσφορ κα μαρτυρικός του θάνατος τν νέδειξαν σ μία πρόδρομη μορφ το πνευματικο κινήματος το Νεοελληνικο Διαφωτισμο καθς πίσης κα σ πρώιμο θνομάρτυρα πο νέπνευσε τν πόθο γι λευθερία στν λληνικ λαό.

Όσον αφορά, την προετοιμασία αλλά και κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως οι δυσκολίες ήταν πολλές και οι πειρασμοί δεν έλλειψαν, όμως η αποφασιστικότητα για το καθήκον μαζί με το συνεχές γλυκό αεράκι της παρουσίας του Θεού, απομάκρυναν κάθε μαύρο συννεφάκι που δημιουργούνταν, αφήνοντας ξανά απελευθερωμένες τις Ελληνορθόδοξες ακτίνες που έλουζαν αλάργα την κατάμεστη αίθουσα.

Το τεράστιο φορτίο που ένιωθαν οι Χ.Α και η Χ.Φ.Δ από τις άλλοτε σπουδαίες επιτυχίες, δεν αποτέλεσε εμπόδιο παρά ωθητήριο ανέβασμα, που ως υποψήφιοι πιλότοι και υποψήφιες αεροσυνοδοί ταξίδεψαν αντίστροφα στο χρόνο μικρούς και μεγάλους, σε ύψη ήθους και τιμής συναντώντας και παρασημοφορώντας αυτούς, που δύο αιώνες πριν, μας παρέδωσαν την σκυτάλη της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ηπείρου και Κερκύρας κ.Μάξιμος ανέβηκε στο βήμα και έκλεισε την υπέροχη βραδιά, μοιράζοντας ευχαριστίες σε όλους φανερά ικανοποιημένος από την υπερπροσπάθεια των νέων, αλλά και συνάμα συγκινημένος από το ευωδιαστό άρωμα της ατμόσφαιρας που τόσο διάχυτο σκόρπιζε προσμονή για το επόμενο ραντεβού με την ιστορία!

Να δώσει ο Θεός!!

 

Β.Κ.

Σπουδαστής Κομμωτικής Τέχνης

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ