Aνταπόκριση από την εθνική μας εορτή

0
1365
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Σ’ αυτούς που μας έδειξαν το δρόμο…

Άραγε οι περιπέτειες των απλών ανθρώπων δεν είναι που μας δίνουν τη δύναμη να αγωνιζόμαστε συνεχώς; Οι ιστορίες απλών στρατιωτών, μαθητών, καθηγητών, επιστημόνων, οικογενειαρχών, μικρών και μεγάλων, που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν μες στη ψυχή τους την Ορθόδοξη πίστη και τον γνήσιο πατριωτισμό. Σ’ αυτούς τους απλούς αλλά ηρωικούς ανθρώπους αφιερώσαμε την εθνική μας γιορτή την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου!

Τα τραγούδια της Βέμπο, όπου τραγούδησε η χορωδία μας, μας εισήγαγαν στο κλίμα αυτό, καθώς μια τόσο απλή τραγουδίστρια κατάφερε να εμψυχώνει και να ανασταίνει με τον παλμό της ολόκληρο τον ελληνικό στρατό μας, ολόκληρο το έθνος μας!

Μια ακόμη ιστορική προσωπικότητα γνωρίσαμε μέσα από τη θεατρική παράσταση: “Λέλα Καραγιάννη η Μπουμπουλίνα της Κατοχής”. Μάνα εφτά παιδιών που παιδευόταν με το νοικοκυριό και με το κατάστημα του ανδρός της. Αν δεν γινόταν η κατοχή η Καραγιάννη θα πέθαινε ασήμαντη νοικοκυρά βουτηγμένη μέσα στις ταπεινές έγνοιες των εγγονών της. Οι δύσκολες στιγμές που περνούσε η πατρίδα ξύπνησαν μέσα της το πνεύμα της Μπουμπουλίνας. Με τα μέσα που είχε, το μυαλό της, την κοινωνικότητά της και την ικανότητα να διακρίνει τους κατάλληλους βοηθούς στον αγώνα για την ελευθερία, κατάφερε να δημιουργήσει μια μυστική οργάνωση, την οποία ονόμασε “Μπουμπουλίνα”. Βάζοντας σε κίνδυνο την οικογένειά της, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, δεν δίσταζε να φυγαδεύει Εγγλέζους, να στέλνει στους συμμάχους πολύτιμες πληροφορίες, να προστατεύει και να εμψυχώνει πλήθος ανθρώπων. Θυσίασε την ίδια της τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, 34 μέρες πριν την απελευθέρωσή μας από τους Γερμανούς.

Ηρωικές μορφές που μας δείχνουν το δρόμο.  Μας άφησαν παράδειγμα αυτοθυσίας, ηρωισμού και θάρρους. Για να μην ξεχνούμε, αλλά να θυμόμαστε και να τιμούμε αυτούς που ήρθαν  κι αυτούς που θα ρθούνε, θα περάσουν, να τους κάνουμε περήφανους. Και να βρούμε κοντά τους «τη δύναμη του παντοδυνάμου Θεού, την αισιοδοξία του ένδοξου Ελληνισμού και τις θαμμένες προαιώνιες ρίζες μας, για να ξεδιψάσουμε στα γάργαρα νερά της ελληνορθόδοξης παράδοσης και κληρονομιάς μας».


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ