Ανταπόκριση από το μεγαλειώδες Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

2
3424
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (12 ψήφοι, μέσος όρος: 4.50 από 5)
Loading...

Με την χάρη του Θεού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που οργανώθηκε απ’ το 1992 στη χώρα μας. Το συλλαλητήριο οργανώθηκε πραγματικά απ’ τον ίδιο τον λαό, δεν είχε καμία σχέση με κόμματα και παρατάξεις, και γι’ αυτό το συντονιστικό των 22 Ορθόδοξων Σωματείων της πόλης μας δεν δίστασε να το υποστηρίξει.

Μετά από πολλές προσυγκεντρώσεις και συντονιστικές συζητήσεις στο εντευκτήριο μας, η Χ.Φ.Δ. Θεσσαλονίκης, ως μέλος των 22 Ορθοδόξων Σωματείων της πόλης μας, ετοιμάστηκε για το μεγάλο συλλαλητήριο! Η προετοιμασία περιπετειώδης και δύσκολη -έως επικίνδυνη κάποιες φορές- είχε πολύ καλό αποτέλεσμα, αφού με την χάρη και την βοήθεια του Θεού, μπορέσαμε να υποστηρίξουμε επάξια το συλλαλητήριο.

Δίπλα μας τις κρίσιμες ώρες στάθηκαν οι αδελφοί μας μέλη της ΧΦΔ ανά την Ελλάδα, που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της χώρας. Όλοι μαζί ενωμένοι με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βροντοφωνάξαμε συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και υπέρ της αποκλειστικότητας στη χρήση του ονόματός της!

Παρά την πολύωρη ορθοστασία κανείς μας δεν θέλησε να φύγει, αλλά αντίθετα όλοι μας με μια ψυχή υψώσαμε εκατοντάδες γαλανόλευκες σημαίες καθώς και μεγάλα πανό και φωνάξαμε σε Έλληνες και ξένους πως το όνομά μας δεν πωλείται, πως η Μακεδονία είναι μία, ενωμένη και Ελληνική!

Κόντρα στις διεθνείς πιέσεις και την εθνική αδιαφορία, κυβερνώντων και μη, το συλλαλητήριο είχε απόλυτη επιτυχία, παρά τις αντιδράσεις όσων ήθελαν να αποτύχει! Γιατί ο απλός λαός είναι αυτός που πραγματικά νοιάζεται για την πατρίδα του και όχι κάποια ακραία στοιχεία. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει! Ραντεβού σε δυο εβδομάδες στην Πλατεία Συντάγματος…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιστορικές στιγμές!Κάποιοι έλαμψαν δια της απουσίας των,ενώ έπρεπε να ήσαν εκεί!Κάποιοι άλλοι ευτυχώς που δεν ήταν εκεί!Ο Κύριος του παντός ευλόγησε την σύναξη και αυτό είναι που έχει σημασία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ