Συμμετοχή στην εορτή του Αγίου Δημητρίου

0
1247
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου είναι ένα απ’ τα σημαντικότερα πνευματικά γεγονότα της χρονιάς στην Θεσσαλονίκη και η ΧΦΔ δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείπει. Την Παρασκευή, παραμονή της γιορτής του Αγίου, η Χριστιανική Φοιτητική Δράση συμμετείχε με φοιτητικό άγημα στην λιτανεία του λειψάνου του Αγίου και της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά!

Φοιτητές και  φοιτήτριες παραταχθήκαμε και συνοδέψαμε τον Άγιο στην καθιερωμένη ετήσια έξοδο του στους δρόμους που έζησε, κήρυξε και μαρτύρησε μαζί με τα τμήματα του στρατού, τους ιερείς και τις χιλιάδες κόσμου!

Το Σάββατο, ανήμερα της γιορτής του Αγίου, εκκλησιαστήκαμε όλοι μαζί στον ναό του οικοτροφείου μας που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο. Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην πόλη μας αυτήν την περίοδο, συμπροσευχηθήκαμε με τους αδερφούς μας και παρακαλέσαμε τον Άγιό μας, να πρεσβεύει για όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα για την Μακεδονία μας που δοκιμάζεται σκληρά τον τελευταίο χρόνο.

Την Κυριακή το βράδυ, μετά τους κύκλους μας, ακολούθησε παράκληση στον Άγιο, στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο εντευκτήριό μας. Ο Βυζαντινός Χορός της ΧΦΔ έψαλλε κατανυκτικά και στις δύο ακολουθίες.

Όμως ο Εορτασμός του Αγίου δεν τελείωσε ακόμα! Την ερχόμενη Κυριακή το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στον πανηγυρικό εσπερινό στο εκκλησάκι του Εντευκτηρίου μας στις 8:30 μμ για να κλείσουμε έτσι και για φέτος αυτήν την οροφή περίοδο τιμής στον πολιούχο της Θεσσαλονίκης μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ