“Μια ευχή τα Χριστούγεννα”

0
1233
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για άλλη μια χρονιά η χριστουγεννιάτικη γιορτή από τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση και τους Χαρούμενους Αγωνιστές Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο μέρος της γιορτής καλύφθηκε από τη θεατρική παράσταση «Μια ευχή τα Χριστούγεννα»  μια ολοκαίνουργια προσπάθεια που γράφθηκε και επιμελήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τα ίδια τα μέλη της Χ.Φ.Δ. Θεσσαλονίκης. Η γιορτή παρουσιάστηκε δύο φορές την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, η πρώτη για τις ομάδες και τα Χελιδόνια και η δεύτερη για το ευρύτερο κοινό, γονείς και φοιτητές. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 20 του μηνός η παράσταση δόθηκε για την εταιρεία Αλτσχάιμερ.

Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται στην σύγχρονη εποχή και επικεντρώνεται στις προσπάθειες ενός νεαρού φοιτητή, του Άγγελου, ο οποίος προσπαθεί μετά τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας του και κάτω από το αυστηρό βλέμμα του πατέρα του να ξαναφέρει το Χριστό στην οικογένεια του. Το ήδη φορτισμένο κλίμα της οικογένειας απογειώνει μια επιστολή, η οποία καλεί τον καρδιοχειρουργό Φίλιππο Μωυσιάδη, πατέρα της οικογένειας, να παραστεί σε ένα συνέδριο στο εξωτερικό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο αγώνας του Άγγελου θα γίνει ακόμα δυσκολότερος καθώς μαζί με την επιστολή, θα έχει να αντιμετωπίσει και την προκλητική συμπεριφορά των άθεων συναδέλφων του πατέρα του, που θέλουν να παρευρίσκεται ο Φίλιππος στο συνέδριο αδιαφορώντας για τα παιδιά του. Τελικά όμως ένα ατύχημα του οποίου ο Φίλιππος έγινε αυτόπτης μάρτυρας λίγο πριν φύγει για το συνέδριο και ένα όραμα που είδε ο ίδιος στη συνέχεια, θα αλλάξουν τα δεδομένα και τα πιστεύω του μεγαλογιατρού.

Στόχος του έργου ήταν να αναδειχθεί η αξία των αρετών ενός χριστιανού που δεν επηρεάζεται από το προχωρημένο κλίμα της εποχής και αντιδράει στο κακό και το λανθασμένο. Αγάπη, υπομονή, ταπείνωση και πίστη είναι οι αρετές που «έδεσαν» τον χαρακτήρα του ήρωα και εναποθέτοντας κάθε ελπίδα του στο Θεό επανέφερε το Χριστό στην οικογένειά του.

Την παράσταση συνόδεψε και η ανανεωμένη χορωδία των Χαρούμενων Αγωνιστών που πανθομολογουμένως εντυπωσίασε. Τέλος, την χριστουγεννιάτικη γιορτή έκλεισε ο πνευματικός του έργου μας, πατήρ Μιχαήλ Σαντοριναίος, ο οποίος  αναφέρθηκε στο αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, προτρέποντας μας να αναγεννηθούμε κι εμείς μαζί με τον ενσαρκωμένο Θεό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ