Μια γεύση από Κορέα

0
1346
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Εντυπώσεις από την ομιλία “Ορθοδοξία στην Κορέα” από ένα νέο μέλος της ΧΦΔ:

Η πρώτη μου ομιλία ως μέλος της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης! Το θέμα της ομιλίας ήταν «Η Ορθοδοξία στην Κορέα» με ομιλήτρια την κ. Ελένη Τσο, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη και μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κορέας.

Η ομιλήτρια μιλώντας για την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κορέας τόνισε με ευγνωμοσύνη τη μεγάλη συμβολή των Ελλήνων ιερέων που βρέθηκαν στον πόλεμο που είχαν το 1950-1953. Στη συνέχεια, στάθηκε στην τεράστια προσφορά του π. Σωτηρίου Τράμπα, ο οποίος ως Μητροπολίτης βοήθησε πολύ το ιεραποστολικό έργο στη Κορέα και ο οποίος, αν και 90 ετών, ακόμη συνεχίζει το ιεραποστολικό του έργο στην Πισιδία της Μ. Ασίας χωρίς να ξεχνά την Εκκλησία της Κορέας, αλλά και στη βοήθεια και τη στήριξη του τωρινού Μητροπολίτη  Αμβροσίου.

Στην Κορέα σήμερα υπάρχουν 8 εκκλησιαστικές κοινότητες και 2 μοναστήρια – ένα ανδρικό και ένα γυναικείο μοναστήρι. Κάτι το οποίο είναι διαφορετικό από εμάς είναι ότι η Θεία Λειτουργία ξεκινά στις 10:00,γιατί κάποιοι πιστοί ταξιδεύουν πολλές ώρες για να φτάσουν στην εκκλησία και για τον ίδιο λόγο μετά παρατίθεται γεύμα όπου τρώνε όλοι μαζί.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει οργανώσει, με τη βοήθεια πολλών εθελοντών, στην Chuncheon δύο κατασκηνώσεις, μία χειμερινή και μία θερινή με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής και να τον εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους καθώς και να γνωρίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία τα παιδιά που δεν ανήκουν σε αυτήν. Η κ. Ελένη μας τόνισε ότι έχουν μεταφραστεί πολλά βιβλία στα κορεάτικα όπως , η Αγία Γραφή, “Βίος και Λόγοι του Αγίου Πορφυρίου, Το Μυστήριο του Θανάτου, Μια βραδιά στην έρημο του Αγίου Όρους και πλήθος άλλων. Τέλος πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχουν κάποιον τοπικό Άγιο αν και γι’ αυτούς άγιος είναι ο π. Σωτήριος, ο οποίος ανύψωσε την ιεραποστολή στην Κορέα. Θερμή παράκληση να προσευχόμαστε όλοι για το θεάρεστο έργο που γίνεται στην Κορέα, ώστε όλο και πιο πολλοί να εισέλθουν στην εκκλησία του Χριστού!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ