Εορτή Τριών Ιεραρχών

0
628
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Εν μέσω καταλήψεων και μιας εξεταστικής περιόδου πιο αβέβαιης από ποτέ, το μόνο που δε θα περίμενε να δει κάποιος είναι η εκδήλωσή μας προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και των καθηγητών μας. Πολλές ήταν οι φωνές που έλεγαν «μήπως να μη την κάνουμε τελικά» κι αυτές που μας απειλούσαν ότι «δε θα ‘χουμε καλά ξεμπερδέματα». Αλλά έγινε τελικά το θέλημα του Θεού: η εκδήλωση έγινε πιο πετυχημένη από ποτέ. Είχε προγραμματισθεί για τις 25 Ιανουαρίου και ο τιμώμενος άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος φρόντισε για τα πάντα.

Πλήθος ήταν οι καθηγητές και οι φοιτητές περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Η γιορτή μας άρχισε με το απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών και συνέχισε με τη χορωδία της «Χριστιανικής Ελπίδας» να μας υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία είναι η «Κιβωτός» που μας διασώζει από κάθε κίνδυνο.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο κ. Νικόλαος Ιντζεσίλογλου, κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, που αναφέρθηκε στην επίδραση του έργου των Καππαδοκών Πατέρων στον Πολιτισμό. Η ανάπτυξή του συγκίνησε όλους μας και μας έκανε να ζητήσουμε τις πρεσβείες των Καππαδοκών Αγίων για τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.

Έπειτα, η χορωδία της Χ.Φ.Δ. ενθουσίασε το κοινό με την εμφάνισή της. Πρώτη φορά ως ευρωπαϊκή και προσευχήθηκε «να λιώσουνε οι πάγοι’. Ακολούθησε παρουσίαση με θέμα «Αυτοβιογραφικά σημειώματα» του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου»: Η φωνή του Αγίου άγγιξε τα αφτιά και τις καρδιές μας και μας έκανε να αναλογιστούμε για τη δική μας πορεία.

Μεγάλη χαρά και έρεισμα για τη συνέχεια των προσπαθειών μας απετέλεσε και η παρουσία στην εκδήλωση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ανθίμου και του πρυτάνεως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Αναστάσιου Μάνθου, οι οποίοι ακροθιγώς μάς μετέφεραν τους προβληματισμούς τους για την κατάσταση της Παιδείας, και μας κάλεσαν σε ομολογία Χριστού ενάντια στο κύμα της αλλοφροσύνης. Γιατί εν τέλει μόνο ο Παντοκράτωρ Χριστός μπορεί να μας κατευθύνει, διδάσκοντες και διδασκομένους. Και γιατί, όπως ειπώθηκε στη γιορτή, «πιο αδικημένος, Χριστέ μου, θα ήμουν αν δεν ήμουν δικός Σου»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ