Εορτή Λήξεως Χ.Φ.Δ. Θεσσαλονίκης

0
514
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

 

 

Έπειτα από μια χρονιά γεμάτη ΔΡΑΣΗ άνοιξα το ημερολόγιο να δω τις εκκρεμότητες μου και τι να δω! 19 Μαϊου ώρα 20.00 (Εορτή λήξης εργασιών ΧΦΔ).

Ένιωσα κάποια λύπη, όταν σκέφτηκα πως όλες οι όμορφες στιγμές που ζήσαμε μέσα στο χρόνο στη αγκαλιά της δράσης θα τελειωναν, μα σαν παλιός θαλασσόλυκος στο καράβι που λέγεται ΧΦΔ θυμήθηκα πως η εορτή λήξης έρχεται αφενός για να σημάνει την λήξη των χειμερινών εργασιών της ΧΦΔ αφετέρου όμως για να δώσει το εναρκτήριο σάλπισμα των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων ! (κατασκήνωση και πάλι κατασκηνωση).

Με χαρά λοιπόν πέρασα την πόρτα του αγαπημένου εντευκτηρίου στην οδό Σβώλου και έλαβα την θέση μου γεμάτος προσμονή για όσα θα ακολουθήσουν!

Και θα σας τα διηγηθώ αμέσως τώρα!

250 περίπου φοιτητές καί φοιτήτριες, 20 περίπου Πανεπιστημιακοί καθηγητές, περιμέναμε με χαρά την παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλοθέου για πρώτη φορά στό Εντευκτήριό μας. Και η γιορτή μας άρχισε.

Διαπεραστική εισήγηση από τον παλιό μου κυκλάρχη. Απίστευτα τραγούδια από τις ορχήστρες και τις χορωδίες των φοιτητών και των φοιτητριών, βίντεο με αναμνήσεις από τις εμπειρίες ψυχαγωγίας, αγάπης και ιεραποστολής όλης της χρονιάς,

Χαιρετισμοι από τους αξιότιμους κύριους καθηγητές μας ,οι οποίοι τόνισαν την σπουδαιότητα του έργου μας, πνευματικό μήνυμα από τον πνευματικό μας υπεύθυνο πατέρα Μιχαήλ ο οποίος πάντοτε με το φωτεινό του χαμόγελο τρέχει να μας ενισχύσει!

Τέλος… δεν θα μπορούσε να κλείσει πιο ωραία η γιορτή, αφού τον λόγο έλαβε ο Παναγιώτατος ποιμενάρχης μας κ.κ. Φιλόθεος ο οποίος όχι μόνο τόνισε την ανάγκη για συνοδοιπόρους στον πνευματικό αγώνα αλλά και μας έδωσε ευλογία τον καλύτερο συνοδοιπόρο, τον “λόγο του Θεού”.

Επειτα λοιπόν από όλη αυτή την τόσο ωφέλιμη πνευματική μας Σύναξη, τολμώ να σιγοψιθυρίσω στην ψυχή μου πως πράγματι ” η βασιλεία του Θεού εντός ημών εστί”.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ