Εξόρμηση στα σύνορα ανήμερα της 25ης

0
1223
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

25η Μαρτίου 2018, 7:15 π.μ.
Πριν ακόμη χαράξει, 16 κορίτσια ξεκινούν να εκκλησιαστούν στο Χέρσο του Ν. Κιλκίς!
Μα για ποιο λόγο άραγε εκεί κι όχι στη Θεσσαλονίκη; Για να ζήσουν πατριωτικά τη μέρα αυτή και να παρελάσουν μαζί με τα σχολεία και τον πολιτιστικό σύλλογο Ποντίων της κωμοπόλεως αυτής, τιμώντας τους ήρωες που δώσανε τα πάντα, μέχρι και τη ζωή τους για την ελευθερία μας!
Συγκινητικός ο λόγος του ιερέως για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, γνήσια πατριωτικός ο λόγος μιας δασκάλας για την Επανάσταση του 1821!
Η βροχή δεν στάθηκε εμπόδιο μπρος στις αγνές και πυρωμένες καρδιές μας! Τι κι αν δεν ακούγαμε πατριωτικά εμβατήρια; Παρελάσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι στο άκουσμα μιας ρυθμικής φωνής “Ένα-δύο, εν-δυο, εν-δυο…”. Επιμνημόσυνη δέηση, παρέλαση και κατάθεση στεφάνου έγιναν όλα μέσα σε κλίμα αγνού και γνησίου πατριωτικού ενθουσιασμού!
Επιστρέψαμε στο λεωφορείο μας πάλι με βηματισμό παρέλασης, τραγουδώντας με χαρά “Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα” και άλλα πολλά τραγούδια ακολούθησαν αυτό, μέχρι που φτάσαμε στο πραγματικά ακριτικό χωριό “Ακρίτας”. Όπως λέει και το όνομά του είναι τόσο κοντά στα σύνορα που σαν άλλος ακρίτας τα φυλάει μέρα-νύχτα! Το χωριό αυτό είναι γνωστό για το μουσείο και φυλάκιό του, στο οποίο υπηρέτησε ο Εθνομάρτυρας του Κυπριακού έπους, Γρηγόριος Αυξεντίου! Περιηγηθήκαμε μέσα στο μουσείο και μάθαμε πολλά για τη ζωή του καθώς και για τους αγώνες της πολύπαθης Κύπρου μας!
Χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς αποχαιρετήσαμε το ακριτικό χωριό και ξεκινήσαμε για την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αυξεντίου που βρίσκεται στο χωριό! Ύστερα, επιστρέψαμε στη Θεσσαλονίκη μας τραγουδώντας “Υπάρχει μία περιοχή απ’ άκρη σ’ άκρη ελληνική!”

25η Μαρτίου 2018, 3:00 μ.μ.
16 καρδιές γεμάτες από αγάπη για την πατρίδα, προσεύχονται στην Παναγιά και στον Θεό να φυλάνε την πατρίδα μας συνεχώς από κάθετί κακό!
Δόξα τω Θεώ, μακάρι και του χρόνου, τέτοια μέρα να τη ζήσουμε τόσο πατριωτικά!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ