Αρχιεπίσκοπος Λουκάς, ένας ποιμένας και γιατρός χειρουργός

0
484
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Μια παράδοξη για τα φοιτητικά δεδομένα και συνάμα ελπιδοφόρα πρωτοβουλία είχε ο Σύλλογος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας: ζήτησε από τη Συντονιστική Επιτροπή των Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών να διοργανώσει ομιλία για τον άγιο Λουκά, αρχιεπίσκοπο Κριμαίας.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2006 στο αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου, με ομιλητή τον καθηγούμενο της Ι. Μ. Σαγματά, αρχιμ. π. Νεκτάριο Αντωνόπουλο, συγγραφέα της βιογραφίας του αγίου.

Ο π. Νεκτάριος μάς παρουσίασε τη ζωή του αγίου, ενώ την ομιλία του πλαισίωνε φωτογραφικό υλικό, σχετικό με τον άγιο και τα μέρη όπου έζησε.

Μείναμε εντυπωσιασμένοι από τη μαρτυρική ζωή του αγίου και το αγωνιστικό και ομολογιακό φρόνημα με το οποίο αντιμετώπιζε τις διώξεις, όπως επίσης και από το ότι σύνδυασε την υψηλή επιστημονική κατάρτιση, με την πίστη στο Χριστό, ζώντας σε ένα καθεστώς μάλιστα που υποστήριζε το ασύμβατο της επιστήμης και της πίστης.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής ευλάβειας έκλεισε με την αναφορά από τον π. Νεκτάριο θαυμάτων του αγίου, τα οποία εντυπωσίασαν και συγκίνησαν όλους μας και με την προσκύνηση των λειψάνων του αγίου, τα οποία μετέφερε ο π. Νεκτάριος από τη μονή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ