Από τους αγιασμούς στα Πανεπιστήμια…

0
700
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Μέσα σε αυτήν την απελπιστική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν απελπιζόμαστε και απευθυνόμαστε σ’ Εκείνον που αιώνες πριν μας κάλεσε κοντά του και μας είπε: “Θαρσεῖτε, ἐγώ εἰμί· μή φοβεῖσθε”!

Έτσι και εμείς οι φοιτητές και φοιτήτριες των Ορθόδοξων Ιεραποστολικών Κινήσεων που δραστηριοποιούμαστε εντός και εκτός Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη, όπως κάθε χρόνο διοργανώσαμε Αγιασμούς στις 7 και 9 Νοεμβρίου 2012 για το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αντίστοιχα.

Φέτος, ο Αγιασμός στο Α.Π.Θ. τελέστηκε, όχι στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος όπως κάθε χρόνο, αλλά στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής μια αίθουσα μεγαλόπρεπη, που εμπνέει και μας θυμίζει την ιστορικότητά του.

Την ακολουθία του Αγιασμού τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Ιωάνης Κογκούλης καί ο καθηγητής της Νομικής καί Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου καί άλλοι εκλεκτοί καθηγητές.

Στο άλλο Πανεπιστήμιο της πόλης ο Αγιασμός διοργανώθηκε με επιτυχία στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος μας τίμησε με την παρουσία του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Ιωάννης Χατζηδημητρίου και μας απεύθυνε θερμό χαιρετισμό.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις αυτές:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ