Από τον Αγιασμό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2010

0
1442
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Με αφορμή το νέο ακαδημαϊκό έτος, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όρισε την 4η Νοεμβρίου ως ημέρα του επισήμου, καθιερωμένου και ευλογημένου αγιασμού του. Την διοργάνωση της αγιαστικής τελετής ανέλαβε η “Συντονιστική Επιτροπή των Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών” σε συνεργασία με την πρυτανεία. Η τελετή άρχισε ευλογούντων του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αρχιμ. Στεφάνου Τόλιου, καθώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί ο Παναγιώτατος κ.κ. Άνθιμος, και του αρχιμ. π. Μιχαήλ Σαντοριναίου. Η προσέλευση των φοιτητών ήταν ιδιαίτερα εμφανής, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, έως και τη στιγμή του ατομικού αγιασμού των φοιτητών, γέμιζε η αίθουσα με νεανικές ψυχές, που στην αρχή με απορία και έπειτα με ευλάβεια στέκονταν υπομονετικά στη σειρά για να αγιαστούν.

Με το πέρας της πνευματικής εκδήλωσης ο π. Μιχαήλ μαζί με μια ολιγάριθμη συνοδεία φοιτητών συνέχισε την αγιαστική πράξη των συμφοιτητών μας και εκτός της αίθουσας τελετών. Κατευθυνθήκαμε προς τα τραπεζάκια των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων. Οι παραβρισκόμενοι μας κοιτούσαν με απορία, η οποία όσο πλησιάζαμε έδινε τη θέση της σε μια ντροπή και έναν φόβο, μήπως και εκτεθούν στα μάτια των συμφοιτητών τους. Παρ’ όλα αυτά περάσαμε απ’ όλα τα τραπεζάκια – ανεξαρτήτου ιδεολογίας. Επίσης την ευλογία του αγιασμού δέχθηκαν και οι καθηγητές στα γραφεία τους, οι γραμματείες, το κυλικείο και όποιοι βρέθηκαν στο δρόμο μας.

Η όλη εκδήλωση είχε έναν τόνο οπωσδήποτε ιεραποστολικό. Ας ευχόμαστε για όλες αυτές τις ψυχές, ώστε ο αγιασμός αυτός να αποτελέσει σημείο συνάντησης με το Χριστό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ