Απο την εκδρομή μας στην Όσσα

0
1700
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

“Ως τέκνα φωτός περιπατείτε” διαβάσαμε στους κύκλους μας την Κυριακή και την επόμενη μέρα γνωρίσαμε όχι ένα αλλά δύο τέκνα φωτός.
Η εκδρομή μας στην Όσσα, σ’ ένα χωριό λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη, ήταν κάτι παραπάνω από ένα διάλειμμα από τα πανεπιστημιακά μας μαθήματα και τις καθημερινές μας ασχολίες. Μια πολύ όμορφη ευκαιρία για τον Τομέα Ιεραποστολής και τον Τομέα Χορωδίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Μέσα από το λόγο του πατρός Θωμά μάθαμε τον άγιο βίο της Αγίας Κυράννας και της Αγίας Ακυλίνας. Με παρόμοιο τρόπο έφτασαν στο μαρτύριο και με την ίδια ακλόνητη πίστη στον Θεό, κρατώνας αγνές τις ψυχές τους, έγιναν όντως τέκνα φωτός! Μάλιστα το άγιο λείψανο της Αγίας Κυράννας μέσα στη φυλακή άρχισε να εκπέμπει μια υπερκόσμια λάμψη, μόλις παρέδωσε η Αγία κόρη την ψυχή της στον Χριστό. Είχαμε τη μεγάλη ευλογία να προσκυνήσουμε λείψανα και των δύο νεομαρτύρων, που ως άνθη του Παραδείσου μετέδωσαν την Χάρη του Ουρανού στις ψυχές μας.
Κάποιες έμαθαν, κάποιες γνωρίζαμε, κάποιες βίωσαν ίσως κιόλας την ημέρα που ανακαλύφθηκαν τα λείψανα της Αγίας Κυράννας στην Όσσα το 2011 με θαυματουργικό τρόπο, καθώς και της Αγίας Ακυλίνας, το 2012. Μάλιστα η δεύτερη ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια της Αγίας Κυράννας: “Η φίλη μου η Αγγελίνα είναι δίπλα μου!”, είπε σε όραμα μιας κυρίας.
Σ’ ένα απόγευμα μόνο καταφέραμε να εφοδιαστούμε μέσα από αυτά που μάθαμε, με το τραγούδι, το κέρασμα και την ευχάριστη παρέα για τον αγώνα μας και την ανάβαση προς τον Γολγοθά και την Ανάσταση!
Μακάρι να είναι οδοδείκτες οι δύο φίλες μεταξύ τους αλλά και φίλες μας, Αγία Κυράννα και Αγία Ακυλίνα, σ’ αυτόν τον αγώνα μας.
Καλόν αγώνα, λοιπόν!

Α.Β. Φοιτήτρια της ΧΦΔ Θεσσαλονίκης

dav
dav

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ