Ανταπόκριση από την εξόρμηση στο Λουτράκι Αριδαίας

0
1390
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Φέτος οι φοιτήτριες της Χ.Φ.Δ. Θεσσαλονίκης ζήσαμε την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου με ένα διαφορετικό τρόπο! Ανήμερα Ευαγγελισμού συγκεντρωθήκαμε νωρίς το πρωί για τη «διαφορετική» εξόρμηση μας. Προορισμός μας το χωριό Λουτράκι. Στην ακριτική περιοχή της Αριδαίας, σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα των Σκοπίων. Στόχος μας να ζήσουμε τη γιορτή του Ευαγγελισμού, όπως τη ζουν οι συμπατριώτες μας στα σύνορα της Ελλάδας μας.
Στο χωριό μας περίμενε θερμή υποδοχή! Η Θεία Λειτουργία συγκλονιστική! Σταθήκαμε όλες με ευλάβεια κρατώντας την ελληνική σημαία δίπλα στο ιερό βήμα. Όλο το χωριό συγκεντρώθηκε στον ιερό ναό, για την Θεομητορική γιορτή της εκκλησίας μας. Μαζί και όλα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου ντυμένα άσπρα μπλε. Μικροί και μεγάλοι νιώθαμε ότι προσεύχονται στην Παναγία μας, την Υπέρμαχο Στρατηγό …Την ευχαριστούν για τη λύτρωση της πατρίδας μας από τον ζυγό των Τούρκων και την ικετεύουν να μας φυλά και τώρα υπό την σκέπη της. Μετά το τέλος της Λειτουργίας ο ιερέας του χωριού απευθυνόμενος σε όλους τους πιστούς μας καλωσόρισε και επισήμως. «Έχουμε την ιδιαίτερη τιμή σήμερα να έχουμε κοντά μας τις φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης… Ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη ειδικά για εμάς! Τις ευχαριστούμε και τις προσκαλούμε όποτε θέλουν να μας επισκεφθούν ξανά!»
Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παρέλαση του σχολείου και του νηπιαγωγείου του χωριού. Είχαμε την τιμή και ευκαιρία να παρελάσουμε και εμείς ως Χ.Φ.Δ.! Και φυσικά δεν έλειψαν από το εορταστικό κλίμα οι παραδοσιακοί χοροί. Όλο το χωριό συγκεντρώθηκε στην πλατεία για να συνεχιστεί ο εορτασμός της ημέρας σύμφωνα με την παράδοση της περιοχής.
Μετά την αποχώρησή μας από το χωριό επισκεφθήκαμε τα λουτρά Πόζαρ και θαυμάσαμε εκεί τις φυσικές ομορφιές.
Πήραμε το δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη γεμάτες ζωντάνια, πατριωτικό ενθουσιασμό και αποφάσεις ζωής. Οι συμπατριώτες μας στα σύνορα ίσως τελικά να γνωρίζουν καλύτερα από εμάς, τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων, τι σημαίνει ελευθερία, αγώνας, τι σημαίνει «θυσιάζομαι για μια ελεύθερη πατρίδα». Κάθε μια πήρε την απόφαση μέσα της… να αγωνιστούμε από τη θέση που μας έβαλε ο Θεός για να είναι η Ελλάδα μας ελεύθερη και πάντα ορθόδοξη!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ