Ανταπόκριση από την εξόρμηση μας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

1
261
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

29 Μαρτίου 2015. Ε’ Κυριακή των Νηστειών. Οι φοιτητές της ΧΦΔ Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν εξόρμηση αγάπης στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ακολουθώντας τα λόγια του Χριστού μας «ἠσθέ­νη­σα καὶ ἐπεσκέψασθέ με», αφήνουμε πίσω ο καθένας τις μικρές ή μεγαλύτερες υποχρεώσεις και συγκεντρωνόμαστε στο Νοσοκομείο. Σε λίγο η εξόρμηση αρχίζει.

Δύο ιερείς μάς συνοδεύουν στις επισκέψεις των θαλάμων. Χριστιανικά περιοδικά και εικόνες μοιράζονται σε όλους, ασθενείς και συνοδούς. Οι υπόλοιποι στους διαδρόμους ψέλνουμε και τραγουδούμε.

Ω! Τί είναι αυτό που ζούμε! Νιώθεις ότι ο Χριστός είναι ανάμεσά μας! Ασθενείς και συνοδοί σιγοτραγουδούν μαζί μας. Άλλοι κλαίνε από συγκίνηση. Άλλοι από χαρά που βλέπουν νιάτα να τους συμπαραστέκονται. Όλοι δίνουν ευχές απ’ την καρδιά τους.

Τί παραπάνω θέλει ένας Χριστιανός νέος από τόσες ευχές! Τί μεγαλύτερο όφελος! Τί μεγαλύτερη ευλογία! Κι όλα αυτά θυσιάζοντας μόλις μια ώρα από την Κυριακάτικη άνεσή του!

Με μικρό σωματικό κόπο, μεγάλο πνευματικό κέρδος. Αυτές είναι οι εξορμήσεις αγάπης της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης στα νοσοκομεία. Δίνοντας χαρά στους ασθενείς αδελφούς, την παίρνεις ο ίδιος διπλάσια. Ας μην τις χάνουμε λοιπόν!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η εξόρμησή σας ήταν για τους ασθενείς η πιο χαρούμενη στιγμή της νοσηλείας τους. Τους γεμίσατε ελπίδα και χαμόγελο. Στις δύσκολες ώρες που περνάει ο κάθε ασθενής, με το μικρό ή μεγάλο πρόβλημά του, μόνο η φωνή του Θεού μπορεί να του γλυκάνει τον πόνο. Εσείς, γίνατε, έστω και για λίγα λεπτά η φωνή του Θεού μέσα στο νοσοκομείο. Γεμίσατε ελπίδα τις καρδιές τους και κουράγιο.
    Ο Θεός να σας χαρίζει πλούσιες τις ευεργεσίες Του και να αναπληρεί τα λεπτά που “χάνετε” κάνοντας τέτοιες εξορμήσεις. Ακόμη να ευλογεί το έργο αυτών που σας εμπνέεουν και σας οδηγούν στον δρόμο της αρετής.
    Καλή Ανάσταση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ