Συνοδεύοντας την Αγία Φιλοθέη…!

0
1637
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

« Αθηναίων ἡ πόλις ἡ περιώνυμος Φιλοθέην τιμᾷ τὴν ὁσιομάρτυρα καὶ ἀσπάζεται αὐτῆς τὸ θεῖον λείψανον…»

Η Χριστιανική Φοιτητική Δράση είχε την τιμή και την ευλογία να συμμετάσχει   για πρώτη φορά στον επίσημο εορτασμό και τη λιτανεία  του ιερού λειψάνου της «Κυράς  των Αθηνών» , Οσίας Φιλοθέης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Μητρόπολη Αθηνών, ακολούθησε  λιτανεία του  ιερού σκηνώματος της Οσίας Φιλοθέης ,που το κρατούσαν μοναχές . Σ’ αυτήν συμμετείχαν δύο μητροπολίτες , πλήθος ιερέων , τμήμα του πολεμικού ναυτικού , μέλη της φιλαρμονικής και  αντιπροσωπεία  φοιτητριών από τη  « Δράση» μας .

Η συγκίνηση και η χαρά  ήταν μεγάλη καθώς αξιωθήκαμε να περπατήσουμε στους δρόμους που περπάτησε και η Αγία Φιλοθέη 5 αιώνες πριν. Περνώντας μπροστά από το πατρικό της σπίτι, το αρχαιότερο αρχοντικό που σώζεται στην Αθήνα , έγινε σύντομη δέηση. Στη συνέχεια  όλοι μαζί κλήρος και λαός, λιτανεύοντας την εικόνα και το ιερό λείψανο της Οσίας, κατευθυνθήκαμε  προς το κτήριο της Αρχιεπισκοπής όπου η Αγία ίδρυσε το μοναστήρι της  και επιστρέψαμε  πίσω στη Μητρόπολη Αθηνών.  Άνθρωποι από κάθε γωνιά της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας ήρθαν για να τιμήσουν , να ευχαριστήσουν και να παρακαλέσουν την Οσία Φιλοθέη.  Αυτήν ,που κατάφερε μέσα στην τουρκοκρατούμενη Αθήνα , να κρατήσει αναμμένη τη φλόγα της Πίστης και της Ορθοδοξίας.

Ο λαός μαρτυρεί τα θαύματα της Οσίας Φιλοθέης και τιμά τη μνήμη της στις 19 Φεβρουαρίου ,« ὅτι ἐβίωσε σεμνῶς καὶ μετήλλαξε  τὸ ζῆν ἀθλήσει καὶ μαρτυρίῳ, καὶ πρεσβεύει πρὸς τὸν Σωτῆρα, διδόναι πᾶσι τὸ θεῖον ἔλεος.»

       Ε.Τ.

Φοιτήτρια ΕΚΠΑ  

                                                                                                                            

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ