ΚΥΠΡΟΣ 1821-1955-2021: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

0
768
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Μπορεί η υπόλοιπη Ελλάδα να γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια ελεύθερης ζωής, η Κύπρος όμως γιορτάζει 200 χρόνια αγώνων για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΕΝΩΣΗ! Ανήμερα της μεγάλης εθνικής επετείου της Κύπρου, της μέρας που ξεκίνησε τον αγνό αγώνα για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού, 1η Απριλίου 1955, ταξιδέψαμε στην Κύπρο! Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αυτήν την 1η Απριλίου μάθαμε, συγκινηθήκαμε, γιορτάσαμε με τους Κύπριους αδελφούς μας την Επανάσταση που συνεχίζεται…

Η κ. Μαρία Ματθαίου (Ιστορικός Φιλόλογος) παρουσίασε το θέμα «Φιλική Εταιρεία και Κύπρος» δείχνοντάς μας ότι η   Φιλική   Εταιρεία   πουπροετοίμασε τους αγωνιστές σε όλο τον ελληνικό κορμό, έριξε άγκυρα και στηΜεγαλόνησο. Η κ. Παναγιώτα Νεοφύτου-Ανδρούτσου (Θεολόγος) φώτισε τη μορφή του Εθνομάρτυρα Κυπριανού και τον φόρο αίματος που πλήρωσε το νησί κατά την Ελληνική Επανάσταση στις 9 Ιουλίου 1821 στη Λευκωσία. Οι δ. Κωνσταντίνα Διάκου (Ψυχολόγος) και Ευδοκία Κωνσταντίνου (Λογοθεραπεύτρια) παρουσίασαν τους Κύπριους αγωνιστές που πολέμησαν πλάι στους μεγάλους οπλαρχηγούς στην ηπειρωτική Ελλάδα κατά την Επανάσταση. Η κ. Μαρία Δημητρίου-Κωνσταντίνου (Φιλόλογος) μάς γνώρισε «Νεομάρτυρες της Αγιονήσου Κύπρου», ενώ η κ. Δέσποινα Γιάγκου-Κωνσταντίνου (Δασκάλα-Φιλόλογος) πρόβαλε την άγνωστη πτυχή «Ιωάννης Καποδίστριας και Κύπρος». Στη συνέχεια, περάσαμε στην εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955! Η κ. ΧρυστάλλαΒικέτου-Δημητρίου (Φιλόλογος) μάς μίλησε για τον παππού της π. Φώτιο Καλογήρου που στάθηκε «Ο αιμοδότης της ΕΟΚΑ-Εξομολόγος των αγωνιστών» και η κ. Νίκη Πεττεμερίδου (Δασκάλα) ζωντάνεψε μπροστά μας την εμβληματική μορφή του Παπα-Σταύρου Παπαγαθαγγέλου που υπήρξε «Ο στρατολόγος της ΕΟΚΑ και εξομολόγος των αγωνιστών».

Μέσα από το πυκνό και πολύ διαφωτιστικό αυτό ταξίδι στην νεότερη Ιστορία της Κύπρου μας, συνειδητοποιήσαμε ότι στο πολύπαθο νησί Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές αυτής της εξαιρετικής ευκαιρίας και ευχόμαστε:

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ!-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ!

ΧΦΔ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ