Κάλαντα στη σκιά της Ακρόπολης

1
910
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (4 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Για άλλη μια χρονιά οι φοιτητές της ΧΦΔ βγήκαν στο κέντρο της Αθήνας να τραγουδήσουν τα κάλαντα στους περαστικούς, συνεχίζοντας έτσι μια όμορφη δράση που έχει ξεκινήσει από το 2011. Το πρωί του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από το μουσείο της Ακρόπολης μαζευτήκαμε μία παρέα περίπου 40 φοιτητών με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Αφού κουρδίσαμε τα όργανα και ζεστάναμε τις φωνητικές μας χορδές ξεκινήσαμε να τραγουδάμε παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα μοιράζοντας έτσι μία νότα χαράς στους περαστικούς, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που όλοι την έχουμε ανάγκη.

Ο κόσμος που περνούσε μας κοιτούσε με έκπληξη και παρά το κρύο στεκόταν να μας ακούσει. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά με τους γονείς τους μέχρι ηλικιωμένοι, ακόμα και τουρίστες. Αρχικά μας κοιτούσαν με απορία, βλέποντας μια τόσο μεγάλη παρέα νέων να τραγουδάει παραδοσιακά κάλαντα, ένα θέαμα και άκουσμα μάλλον ασυνήθιστο στη σημερινή εποχή.

Γρήγορα όμως βλέπαμε στα πρόσωπά τους να σχηματίζεται ένα χαμόγελο και μια έκφραση αισιοδοξίας και ελπίδας! Ανάμεσα στα τραγούδια ευχόμασταν με μια φωνή στον κόσμο «Χρόνια πολλά» και «Καλά Χριστούγεννα» και αυτοί μας ανταπέδιδαν με χαρά τις ευχές. Έπειτα συνέχιζαν την πορεία τους στο κρύο, έχοντας όμως ζεσταθεί στην καρδιά τους από το μήνυμα της ενανθρώπισης του Χριστού!

Και του χρόνου!

Β. Λ., τελειόφοιτος ΗΜΜΥ ΕΜΠ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητήρια πολλά, μπράβο σε όλους για την παρουσία αυτή… Κρίμα που δεν το μάθαμε νωρίς να έρθουμε!
    Του χρόνου θέλουμε καλύτερη ενημέρωση..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ