“Η Επανάσταση που μας εμπνέει”-Ανταπόκριση

0
843
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...

Μια ξεχωριστή ευκαιρία είχαμε το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 οι φοιτήτριες της Χ.Φ.Δ. από όλη την Ελλάδα, εντός και εκτός συνόρων. Μια ευκαιρία να τηλε-συναντηθούμε και να προβληματιστούμε πάνω στα μηνύματα που καλούμαστε να πάρουμε εορτάζοντας την επέτειο 200 χρόνων από την μεγάλη Ελληνική Επανάσταση. Μια ευκαιρία να «σκαλίσουμε» την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας μας και να γνωρίσουμε τους ήρωες και τις θυσίες που κρύβονται πίσω από κάθε τόπο.

Το Συνέδριό μας χαιρέτισε ο Αρχιμ. π. Μιχαήλ Σαντοριναίος, αποκαλύπτοντάς μας επτά μυστικά της Ελληνικής Επανάστασης! Η πρώτη εισήγηση του Συνεδρίου μας ανήκε στηνκ. Φλώρα Τζανακάκη (Δασκάλα-Ιστορικός Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Αμαρουσίου «Η Ελληνική Παιδεία»),η οποία ανέπτυξε το θέμα «Ηρωισμός τότε και τώρα» επισημαίνοντας τα χαρακτηριστικά του ήθους των ηρώων στον αγώνα της Ελευθερίας και αποδεικνύοντάς μας ότι ήρωες υπάρχουν και είναι ανάγκη να υπάρχουν σήμερα και σε κάθε εποχή.

Στη δεύτερη εισήγηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνη κ.κ. Χρυσόστομος, που τίμησε με την παρουσία του το Συνέδριό μας, επεσήμανε «Διαχρονικά διδάγματα από την Επανάσταση», προτρέποντάς μας να μελετήσουμε την ιστορία, την τέχνη, τη λογοτεχνία για να εμπνευστούμε από την ίδια πίστη στον Θεό και τον πόθο της ελευθερίας που αποτέλεσαν τις κινητήριες δυνάμεις της Ελληνικής Επανάστασης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, έγιναν παρουσιάσεις από μέλη της Χ.Φ.Δ. σε διάφορες πόλεις της πατρίδος μας, που έδειχναν τη συμβολή όλων στην Επανάσταση, ενώ ταυτόχρονα μας «ταξίδευαν» σε ολόκληρη την Ελλάδα: Καλαμάτα, Πάτρα, Αιγαίο, Μεσολόγγι, Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Σέρρες, Κύπρος… Ήταν ένα πρωτόγνωρο και πρωτότυπο συνέδριο που κατάφερε να τονώσει την συλλογική μας μνήμη, να μας μεταγγίσει βιώματα από την ιστορία κάθε τόπου αλλά κυρίως να μας υπενθυμίσει το χρέος  μας στην Ιστορία και στους προγόνους μας. Το χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ελευθερία. Έναν αγώνα που στηρίζεται στην δύναμη της πίστης και δεν λογαριάζει φόβο και λογική.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους εκλεκτούς ομιλητές και σε όλους τους συντελεστές.

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΛΛΑΔΑ!»

Χ.Φ.Δ. ΑΘΗΝΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ