Η άλλη άποψη στη σύγχρονη κρίση (ανασκόπηση – μέρος 3ο)

6
746
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Δείτε το βίντεο του δευτέρου -και τελευταίου- μέρους της ομιλίας του κ. Χολέβα.

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Κλείνω ευλαβικά το γόνυ” που θα ελεγε κι ένας καθηγητής μου! Ακόμα βλέπω το video και χειροκροτώ από το σπίτι μου! Ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ευκαιρία, η οποία προσωπικά με έλεγξε πάρα πολύ ως Ελληνίδα κι ελπίζουμε να επαναληφθούν παρόμοιες εκδηλώσεις!

 2. Κατά την γνώμη μου ήταν η σπουδαιότερη εκδήλωση της Δράσης για φέτος πλην όμως δεν πρέπει να είναι ένα πυροτέχνημα αλλά η αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων εντός του πανεπιστημίου.Αυτό όχι τόσο για εμάς όσο για τους φοιτητές που έχουν τις αναζητήσεις τους.Κατά την γνώμη μου η όλη επιτυχία της εκδήλωσης ήταν στο ότι μπόρεσαν να εκφράσουν αυτά τα παιδιά τις κρίσεις του για την εκκλησία και για τους ανθρώπους της εκκλησίας και να πάρουν ουσιαστικές απαντήσεις από τον κύριο Χολέβα και τους συμφοιτητές τους.

  • Ήταν πράγματι η σπουδαιότερη ίσως εκδήλωση για φέτος. Ήταν εξαιρετική ευλογία θα έλεγα! Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να καταλάβουμε πώς τέτοιου είδους “παρεμβάσεις” στον πανεπιστημιακό χώρο είναι επιβεβλημένο να προετοιμάζονται σωστά και κατάλληλα και να πραγματοποιούνται με μεγάλη σύνεση και διάκριση γιατί αλλιώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνουμε αιτία συκοφαντίας και δυσφήμισης του ονόματός Του (νομίζω είναι πλήρως κατανοητό αυτό). Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιούμε σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, πως δεν είμαστε οι φωστήρες της οικουμένης, αλλά μάλλον κάποιοι απλοί άνθρωποι που επιθυμούν με πλήρη ειλικρίνεια να εκφράσουν αυτό που πιστεύουν και θεωρούν σωστό και αληθές σε ομοίους τους, με μόνο στόχο να βγουν και οι δύο πλευρές ωφελημένες. Και το τονίζω το “και οι δύο” γιατί πιστεύω πως και εμείς έχουμε να πάρουμε και να διδαχθούμε πολλά από τους διαφωνούντες.

   Λαμβάνοντας λοιπόν τα παραπάνω υπ’ όψιν δε θεωρώ σε καμία περίπτωση πως θα ήταν καλό η συγκεκριμένη εκδήλωση να είναι αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων εντός του πανεπιστημίου. Αρχή για μια πιο συχνή ίσως παρουσία, ναι. Αλλά σιγά σιγά! Εξ’ άλλου ποιός από εμάς μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς δεν έχει και αυτός τις προσωπικές του αναζητήσεις; Έχουμε την ταπείνωση κάθε φορά που θα γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις να είμαστε έτοιμοι ακόμα και να αναιρέσουμε κάποια άποψή μας που ίσως είχαμε εσφαλμένα δημιουργήσει; Πρώτα στον εαυτό μου θέτω βέβαια αυτό το ερώτημα…

  • Αξίζουν συγχαρητήρια στους φοιτητές και των δύο χριστιανικών ομάδων που διοργάνωσαν αυτήν την τόσο πετυχημένη ομιλία.Θα συμφωνήσω απόλυτα “Αρτέμιε” στο θέμα που θέτεις.Δυστυχώς η τελευταία ομιλία του “Συντονιστικού” της Θεσσαλονίκης έγινε πριν από 2 χρόνια.Θα μπορούσαμε να καθιερώσουμε 2 ετήσιες ομιλίες,1 ανά εξάμηνο ώστε να γίνεται ευρύτερα γνωστό στο φοιτητικό κόσμο.Ελπίζω όλοι να έφυγαν ικανοποιημένοι,τουλάχιστον προβληματισμένοι, από τις απαντήσεις που έλαβαν από τον κ.Χολέβα.Και του χρόνου!

 3. Η ομιλία ήταν καταπληκτική!!!Μου άρεσε πάρα πολύ!!
  Έκανα όμως κάποιες σκέψεις για αυτές τις ομιλίες εντός του πανεπιστημιακού χώρου:ναι μεν αυτά που θα ειπωθούν θα ωφελήσουν όχι μόνο εμάς αλλά και αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις ευκαιρίες της Δράσης, αλλά όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι στο ακροατήριο υπάρχει μια πνευματική υποδομή-βάση. Τι εννοώ;
  Για παράδειγμα μιλήσαμε για προσευχή. Ξέρουν όλοι που ακούν τι είναι προσευχή;Την έχουν βιώσει;
  Αυτό που θέλω να πω είναι να λαμβάνουμε υπόψην ότι οι ομιλίες εντός του πανεπιστημιακού χώρου δεν απευθύνονται μόνο στη ΧΦΔ ή στη ΧΦΕ άλλα σε όλο το φοιτητόκοσμο. Δηλαδή το περιεχόμενό τους καλό είναι να γίνεται αντιληπτό
  από όλους.Δεν ξέρω βέβαια πόσο μπορεί να επιτευχθεί αυτό…

 4. Συμφωνώ με αρκετά από όσα ακούστηκαν!
  Βασικά αυτό που με πείραξε σε μένα ήταν ότι ένιωθα λες και ήμασταν σε δύο στρατόπεδα…Εμείς που …ξέρουμε και εκείνοι που απλά μας την μπαίνουν!Όταν όμως εμείς θα χάσουμε τον Παράδεισο κ εκείνοι θα μπούνε πρώτοι, θα αναρωτιόμαστε..!Όλοι ψαχνόμαστε!Κάθε απορία τους θα έπρεπε να μας προβληματίζει!Εμείς ξέρουμε την απάντηση;Κι αν ναι, την έχουμε προσφέρει σε όσους μας την έχουν ζητήσει;
  Μακάρι να υπήρχε αρκετή ώρα για γόνιμους προβληματισμούς και εποικοδομητική συζήτηση!Και το ότι ο ομιλητής είναι ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια φάνηκε στις απορίες περισσότερο παρά στον προετοιμασμένο λόγο!
  Μπράβο!Μακάρι να γίνονται πολλές τέτοιες εκδηλώσεις!Χαιρόμαστε ιδιαίτερα να βλέπουμε στους κύκλους μας τα παιδιά που μας γνώρισαν με τέτοιες αφορμές…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ