Εσύ, τι σκέφτεσαι όταν ακούς τη λέξη “Αθαμάνιο”;

2
521
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Αγία Μακρίνα
Θείας χάριτος δώρα
Αγάπη και Ειρήνη Θεού
Μοναδικές, πραγματικές φιλίες
Αξέχαστες στιγμές χαράς
Νηστεία από τον κόσμο / απ’ τα κοσμικά
Ιστορικές αναδρομές
Ομορφιά της θεϊκής φύσης

Αθαμάνιο… Μια λέξη μοναδική που φέρνει χιλιάδες όμορφες αναμνήσεις στο μυαλό… Ένας τόπος γεμάτος ευλογία και θεία χάρη! Ένα κομμάτι Παραδείσου στη γη! Κάθε χρόνο εκεί ζούμε αξέχαστες στιγμές και παίρνουμε πλούσια τα δώρα του Θεού! Έτσι και φέτος! Το αγαπημένο μας Αθαμάνιο φιλοξένησε για ακόμα μια φορά τις φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης το καλοκαίρι του 2014! Αθαμάνιο 2014, λοιπόν, και οι αναμνήσεις ξεκινούν:

–Φθάσαμε με πολλή χαρά, κέφι και τραγούδι μετά από πολλές ώρες ταξίδι και ανταμειφθήκαμε όπως έπρεπε καθώς βρήκαμε την κατασκήνωση ακόμα πιο όμορφη και δροσερή από πέρυσι! Και οι μέρες που περάσαμε εκεί ήταν γεμάτες και αξέχαστες!

–Πήραμε το σύνθημα μας «Δόξα, Κύριε, τω Σταυρώ και τη Αναστάσει Σου» και μιλήσαμε για τη μεγάλη θυσία του Κυρίου μας, τη Σταύρωση του, για την σημασία της στη καθημερινότητα μας αλλά και για την Ανάσταση που όλοι προσμένουμε!

–Διεξήχθη ένα όμορφο αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στο οποίο μιλήσαμε για εκείνον αλλά και την αναφορά του στον Χριστό και στην Ανάσταση στα λογοτεχνικά δημιουργήματα του.

–Γνωρίσαμε καλύτερα την Αγία Θεοδώρα την Βασίλισσα της Άρτας μέσα από μια επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας στην Άρτα αλλά και το θεατρικό που ετοίμασαν μερικές από μας και μας παρουσίασαν με επιτυχία την ζωή της Αγίας.

–Μια μέρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν η μέρα που διεξάγει η ημερίδα με θέμα «Επικοινωνία-Συνεργασία» στην οποία αναλύσαμε τις δυσκολίες στην επικοινωνία και στην συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων, τι λέει η Αγία Γραφή για αυτά αλλά και τους τύπους των ανθρώπων και πώς τους προσεγγίζουμε. Τα συμπεράσματα της ημερίδας ήταν διδακτικά για όλες μας!

–Βόρειος Ήπειρος! Ένα μεγάλο εθνικό κεφάλαιο με εκλεκτούς καλεσμένους! Μας μίλησαν δύο σύγχρονες αγωνίστριες που μάχονται για την αγαπημένη μας Βόρειο Ήπειρο για την ιστορία αυτού του αγώνα αλλά και ιστορίες που έχουν βιώσει εκείνες και οι άνθρωποι που βιώσαν και βιώνουν καθημερινά τον αγώνα αυτό.

–Κάναμε μια εξόρμηση στο χωριό Πέτα όπου μιλήσαμε με ανθρώπους όλων των ηλικιών και παίξαμε και τραγουδήσαμε με τα παιδιά του χωριού που μας υποδέχτηκαν με πολλή χαρά!

–Επισκεφτήκαμε το μοναστήρι της Παναγίας στο Θεοτοκιό και πήραμε την ευλογία της.

–Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αφιερώσαμε ένα εικοσιτετράωρο ολόκληρο για προσευχή στον Ναό μας και επειδή η κατασκήνωση μας πέφτει μέσα στις ευλογημένες μέρες της Παναγίας μας, είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία των Παρακλήσεων. Επίσης εκκλησιαστήκαμε στην Αγία Μακρίνα και στα Θεωδώριανα αλλά ιδιαίτερα χαρήκαμε την ημέρα όπου πανηγυρίσαμε την Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

–Αξέχαστη θα μείνει και η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Άρτας κ.κ. Ιγνατίου ο οποίος μας ωφέλησε με τα θεόπνευστα λόγια του και έζησε μαζί μας ένα ολόκληρο κατασκηνωτικό πρωινό.

–Γνωρίσαμε την ομορφιά των βουνών της Άρτας με δυο περιπάτους, έναν απογευματινό που πήγαμε έως την Αγία Κυριακή αλλά και έναν πρωινό που σκαρφαλώσαμε έως τις καταπράσινες κορφές!

–Μα και φυσικά δεν έλειψαν οι καινούργιες φιλίες με φοιτήτριες από όλη την Ελλάδα, οι ομαδικές μας συναντήσεις με πνευματικό περιεχόμενο όπως το θέμα «επιφάνεια, διαφάνεια, αφάνεια» , το καθημερινό μας παιχνίδι, τα βροχερά αλλά γαλήνια μεσημέρια, το κοινό μας τραπέζι με τα τραγούδια μας, τους χορούς!

Αναμνήσεις που καμία μας δεν θα ξεχάσει! Μέρες γεμάτες χαρά, αγάπη, ειρήνη και γαλήνη! Μακριά από τον κόσμο και τα προβλήματα του! Με μια όμορφη συντροφιά κοντά στο Χριστό μας! Ευχαριστούμε πολύ τις υπεύθυνες που οργάνωσαν και ετοίμασαν όλα αυτά αλλά φυσικά δεν μπορούμε παρά να δοξάσουμε το Θεό για αυτό το υπέροχο δώρο που λέγεται ΑΘΑΜΑΝΙΟ!

Ε.Ε. Φοιτήτρια Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Ε.Κ.Π.Α

Το παρακάτω video προβλήθηκε ελαφρώς τροποποιημένο στην πρώτη μας Συνάντηση για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ